Autor: Informer.rs

16.05.2024.

12:41

Foto: Tanja Andric

TV

Putin i Si betoniraju čelični savez! Zapad prestravljen zbog posete ruskog predsednika Kini! (VIDEO)

Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizam, ističe da je prijateljstvo Rusije i Kine jako bitno, kao i da se specijalna operacija u Ukrajini privodi kraju.

- Ovo je veoma važna poseta za Rusiju i Kinu. Vidimo da se specijalna operacija u Ukrajini privodi kraju, što će biti dobro za obe zemlje. Za Rusiju jer je oslobodila svoje teritorije, a za Ukrajinu da im ne ginu više ljudi. Poseta Putina Kini će pokazati da Rusija i Kina učvršćuju odnose i da su veliki geostrateški partneri. Kina predstavlja za Ameriku geostrateškog neprijatelja, a što se tiče Rusije tu je stav jasan već dugo vremena - rekao je Milošević.

Informer

Nikola Antić, stručnjak za bezbednost, navodi da Zapad gubi uticaj u svetu, a da su za SAD su Kina i Rusija neprijatelji.

- Na Zapadu govore da je sastanak Kine i Rusije "brak iz interesa". Ljudi više vole da vide laž u odelu istine, nego golu istinu. SAD targetira Rusiju i Kinu kao neprijateljske države. Zapad gubi uticaj u svetu, prvenstveno u Aziji i Africi. SAD započinju ratove i njihovi razlozi su demokratija i ljudska prava, a zapravo pravi razlozi su novac i energenti - kazao je Antić.