Autor: Informer.rs

18.05.2024.

10:00

Foto: Foto: Zoran Sinko

TV

Moramo doneti zakon koji reguliše nevladine organizacije u Srbiji! Postoje izjave koje su apsolutno nedopustive! (VIDEO)

Radeta insistira na uvođenju zakona koji bi regulisao rad nevladinih organizacija u Srbiji.

Na društvenim mrežama se pojavljuju kojekakvi tekstovi, ali nije to govor mržnje. To jesu pretnje, ali govor mržnje je nešto sasvim drugo. Govor mržnje je ono što je Dinko Gruhonjić govorio. Problem je što mi u Srbiji mnogo dozvoljavamo raznim nevladinim organizacijama da mogu da govore i ponašaju se kako god hoće, a da se ne reaguje na pravi način. Strašno je šta se moglo pročitati na društvenim mrežama nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica. On je jedan od retkih patriota u Evropi. Kažu "on ne dozvoljava da Slovačka pomaže Ukrajini". Da li je moguće da postoje ljudi koji na bilo koji način opravdavaju taj atentat? Mi moramo da temeljno uradimo jednu stvar, da donesemo zakon kojim će biti regulisane te nevladine organizacije koje se finansiraju iz insostranstva. Da se zna ko ih finansira, za čije interese i čiji su oni agenti u Srbiji. Nije demokratija da se može svakome dozvoliti da može u javnosti da kaže šta mu padne na pamet. Postoje neke izjave koje su apsolutno nedopustive zato što štete državi i narodu - navodi Radeta.

Informer

Božidar Spasić

Bivši obaveštajac Božidar Spasić se uključio u program putem video-poziva.

- To su veoma ozbiljne pretnje. Takvi ludaci, koji stavljaju takve tvitove, oni bude i one psihopate i one nezadovoljne samim sobom. Nije njima cilj da oni nekog ubiju, nego da probude te druge. Bude tu neku odvratnu želju kod nekoga. Ponekad ta pretnja može biti veoma opasna. Prvo letak, pa metak. Odnosno, sad, Tviter ili Instagram, pa metak. To je vid terorizma, kad vi stalno negativno pišete o nekome - rekao je Spasić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: