Autor: Informer.rs

20.05.2024.

13:10

Foto: Masha Bandjur

TV

Jevrejski lobi je učinio svoje! Trampov dolazak neće promeniti zacementiranu politiku SAD prema Izraelu! (VIDEO)

Pilot i pukovnik u penziji Mirčeta Jokanović istakao je da je trebalo prihvatiti rešenje UN da se formiraju dve države kako bi Palestinci i Izraelci mogli da žive u miru.

- Koliko sam video vidljivost je bila ravna nuli i fascinantno mi je da su uopšte poleteli, pogotovo kada je u pitanju planinski teren. Trebalo je prihvatiti rešenje UN da se formiraju dve države kako bi Izrael i Palestina živeli u miru, a samo u Izraelu živi skoro 2 miliona Palestinaca. Netanjahu traži da se uništi ono malo grada Rafe što je ostalo. Tunele je prvenstveno gradio Izrael, a proširio Hamas i nije moguće iskoreniti ih bez civilnog stradanja. Izrael nije svestan da će svi ljudi koji nisu politički orijentisani, a izgubili su voljene u Gazi postati potencijalni borci Hamasa - rekao je Jokanović.

Informer

 

Jokanović je dodao da smatra da se dolaskom Donalda Trampa na vlast, stav SAD prema Izraelu neće promeniti, jer se jevrejski lobi uvukao duboko u republikansku i demokratsku stranu.

- Netanjahu je sve izjave o Holokaustu potrošio. Bajdenu i demokratama nikako ne odgovara pobuna naroda ne odgovara, ali ne verujem da će se dolaskom Trampa išta promeniti, jer se jevrejski lobi toliko duboko uvukau u republikansku i demokratsku stranu Amerike. Napadom na Saveznu Republiku Jugoslaviju pregaženo je međunarodno pravo koje da bi postojalo morala bi iza njega stajati neka sila da primora nekoga da ga poštuje - rekao je Jokanović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: