Autor: Informer.rs

22.05.2024.

12:36

Foto: Masha Bandjur

TV

Postoji mnogo nelogičnosti u vezi sa kobnim putovanjem iranskog predsednika! Amerikanci po pravilu kriminalizuju svoje protivnike! (VIDEO)

Lukić je, tokom gostovanja u "Info jutru", primetio brojne nelogičnosti vezane za Raisijevo putovanje koje se završilo tragično.

- To je, izgleda, američki običaj. Nama su rekli da smo sami krivi što su nas bombardovali. S druge strane, Blinken je rekao da će iranskom narodu biti bolje bez takvog predsednika. Američki pristup protivnicima ih po pravilu kriminalizuje. Sad je pitanje naslednika. Nije svejedno ko će naslediti Raisija. U dugoročnom ili srednjeročnom periodu može doći do promena. Postoji mnogo nelogičnosti u vezi sa samim tim putovanjem. Zašto se tamo uopšte išlo helikopterima i zašto se išlo američkim helikopterima? Ima tu mnogo čudnih i neobičnih stvari. Dosadašnje provokacije prema Iranu nisu uspevale. Amerikanci možda očekuju da isprovociraju Iran da uđe u rat. Dve veoma važne iranske ličnosti su sklonjene iz političkog života jednim udarcem. Iran je bitna zemlja u četvorci Rusija, Kina, Saudijska Arabija i on kao četvrti. Vrlo je važno da ostane na istoj političkoj poziciji na kojoj je i bio. Videćemo šta će biti na izborima - naveo je Lukić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: