Autor: Informer.rs

22.05.2024.

12:57

Foto: Maša Banđur

TV

Istina o smrti iranskog predsednika nikad neće biti otkrivena? Postojali su brojni motivi za eliminaciju Ebrahima Raisija! (VIDEO)

Radun smatra da prava istina nikad neće biti otkrivena, a da će Iran Raisijevu smrt okarakterisati kao nesrećan slučaj, odnosno da će krivicu svaliti na kvar helikoptera. Optuživanje bilo koga za pad letelice zahtevalo bi reakciju Irana, što mu nikako ne bi odgovaralo.

- Zvanično sad nemamo sukob između Irana i Izraela. Izrael i Vašington žele da proglase Iran otpadničkom državom, koja nije deo civilizovanog sveta. Ovaj kontekst je jako bitan, da je poginuo iranski predsednik u momentu kad je nedavno pre toga Izrael bombardovan od strane Irana. Izrael uvek oštro reaguje na takve stvari. Podrška Rusiji u ratu se takođe stavlja na teret Iranu i njegovom predsedniku. Iranski dronovi na ruskoj strani su anulirali prednost Ukrajine. Zelenski je rekao da će se osvetiti Iranu. Naravno, on to nije rekao u svoje ime, već u ime NATO pakta. Imaju razni motivi da nestane prvi čovek Irana. Iran će zvanično reći da je to bila nesreća. Verujem da se istina nikad neće ni saznati - kaže Radun.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: