Autor: Informer.rs

23.05.2024.

10:41

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Srbija treba da pokrene svoje rezolucije o Jasenovcu i Oluji! Dosta je bilo duplih standarda! (VIDEO)

Predsednik pokreta Srba Krajišnika Mile Bosnić naveo je veliko ruglo to Zapad sve protiv Srbije govori u ime svojih dedova što je posebno primetno na primeru Analene Berbok.

- Nemačka hoće da relativizuje koncept genocida, jer ako je genocid bio u jednom selu onda nosi istu težinu poput Aušvica. Još veće ruglo je što ovo govore u ime svojih dedova kako bi obrazložili to što su oni bili što vidimo na primeru Berbokove. I sramotno je što mi kao narod moramo da se pravdamo jednom takvom šljamu. Prvi put je Nemačka nakon Drugog svetskog rata intervenisala u Srbiji. Mi svojim primerom pokazujemo malim zemljama da ne moraju da se trzaju na svaki poziv Berbokove da rade nešto što je protivno moralu. Ovo je krik slobodnog sveta da se u međunarodnim odnosima stvari moraju promeniti iz korena - rekao je Bosnić.

Informer

 

Bosnić je dodao kako Srbija mora da pokrene svoje rezolucije po pitanju Bljeska i Oluje, jer su to bili stravični primeri etničkog čišćenja Srba.

- Cilj Nemaca je da relativizuju genocid, jer je u 20. veku bilo 4 genocida gde su Nemci u 2 bili glavni izvođači, a u trećem su bili sponzori, a to su ustaški pokolji. Ovde Generalna skupština drogira samu sebe ovom rezolucijom. Mislim da je normalno da Srbija mora da pokrene rezoluciju, gde će se utvrditi genocid nad Srbima u NDH i rezoluciju o stradanju Srba u Jasenovcu. Pored toga moramo pokrenuti jednu za Bljesak i Oluju što su takođe bili primeri etničkog čišćenja. Oni hoće da narod bude okrivljen da Kosovo bude država da RS nestane i da Srbi sutra moraju plaćati ratnu odštetu. Za nas je ovako nešto uvreda, a treba postaviti pitanje koliko košta nacionalno blago u Narodnoj biblioteci koju su srušili - rekao je Bosnić.

Celu emisiju možete pogledati u videu: