Autor: Informer.rs

26.05.2024.

09:04

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Nemačka koristi Hrvatsku kao kamen spoticanja na evropskom putu Srbije! Američki ambasador neće odvajanje Republike Srpske! (VIDEO)

Aleksandra Tomić iz  predsedništva SNS-a istakla je kako moderna Hrvatska ideološki leži na temeljima NDH čiji je glavni pokrovitelj Nemačka.

- Današnja Hrvatska je nastala na osnovama raspada SFRJ, ali je ideološki nastala na temeljima NDH uz pomoć nacističke Nemačke. Hrvatska je pobila i proterala veliki broj Srba, Evropa i Nemačka su patron Hrvatske, a setimo se da su nas blokirali u svakom koraku pregovora sa EU. Države u regionu ne žele da se Srbija pokaže u punom kapacitetu. Svet zatvara oči pred podacima o Jasenovcu, a građani ne znaju šta se desilo u Njujorku, već samo da je Nemačka sponzor neke tamo rezolucije. Dok je politiku vodila Angela Merkel bili su u dobrim odnosima sa Rusijom i ekonomija im je rasla. Prvi put je u EU digla svoj glas protiv nečega što se tiče Evrope zato što je i ona dosta prošla tokom Drugog Svetskog rata - rekla je Tomićeva.

Informer

 

Tomićeva je dodala kako se Milanović i Plenković ne slažu po mnogo toga, osim kada je u pitanju bilo šta što bi išlo protiv spoljnih interesa Srbije.

- Plenković ima podršku EU, ali kada su u pitanju hrvatski nacionalni interesi na uštrb Srbije Milanović i Plenković se slažu. Ovaj akt na svetskom nivou napravljen je da Republike Srpske ne bude što je potvrdio i američki ambasador, a ovu rezoluciju je izglasala manjina protivno demokratiji. Ono što Hrvate brine je pokretanje rezolucije o Jasenovcu čiji će glavni pokretač biti Srbija. Ukoliko imamo situaciju i probleme sa posledicama ove rezolucije poput ukidanja Republike Srpske i finansijske tokove unutar nje, dovešće do toga da Dejtonski sporazum o tri konstitutivna naroda neće postojati i mir će biti ugrožen. Zbog toga je Dodik rekao da treba biti mirnog razlaza u BiH, na šta je američki ambasador rekao da neće biti ni reči - rekla je Tomićeva.

Celu emisiju možete pogledati u videu: