Autor: Informer.rs

27.05.2024.

09:49

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Zapad priznaje poraz: Rezolucija nije urodila plodom, Srbija diplomatski samlela lažne inkvizitore! (VIDEO)

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković, ističe da rezolucija o Srebrenici nije urodila plodom kao što je Zapad želeo.

- Svima je jasno da rezolucija nije postigla cilj koji su aspiratori te rezolucije želeli. Najrealnije je da žalimo što je propuštena šansa za mir i pomirenje u regionu. Razne organizacije iz svih delova sveta su lobirale za sramnu rezoluciju. Za njih ostaje žal što nije dobro izlobirana rezolucija. Aleksandar Vučić je ponosno nosio zastavu u Ujedinjenim nacijama, iako su ga mnogi osudili. Politika dvostrukih aršina će dovesti do raskola kolektivnog Zapada - rekao je on.

Informer

Aleksa Grubešić iz Centra za društvenu stabilnost, navodi da je diplomatski vrh Srbije odradio odličan posao time što ova rezolucija nije ubedljivo pobedila.

- Zapad je priznao da nije dobro prošla rezolucija, a pojedini mediji iz regiona iz BiH i Hrvatske su priznali veliku diplomatsku pobedu Srbije. Lagumdžija nije privoleo skoro nijednu muslimansku zemlju da glasa za rezoluciju. Diplomatski vrh Srbije je odradio odličan posao time što ova rezolucija nije ubedljivo pobedila - kazao je Grubešić.