Autor: Informer.rs

27.05.2024.

10:31

Foto: Masha Bandjur

TV

Ministar Đurić zagrmeo: Ko god udari na Srbiju, neka razmisli dvaput, jer ga očekuje snažan otpor! (VIDEO)

Marko Đurić, ministar spoljnih poslova Srbije, ističe da ova diplomatska borba ulazi u anale srpske diplomatije, kao i da Srbija i Vučić nisu zgaženi kao što je planirano.

- Srećan sam zaista jer smo uspeli da napravimo dobar posao u Njujorku, a to je plod rada mesecima. Zamislili su da naprave brutalan napad na nas i da nam ostave žig genocidnog naroda. Uspeli smo da izborimo veće razumevanje i nove prijatelje u svetu. Ponosan sam što sam bio deo tima koji je ušao u anale srpske diplomatije na čelu sa predsednikom Vučićem. Jedan odlučan i politički izabrani predstavnik naroda koji je trebao da bude zgažen, ali to se nije desilo. Čak 107 država nije podržalo rezoluciju o Srebrenici - rekao je Đurić.

Prema rečima ministra Đurića, veliki napor je uložen u borbu za Srbiju, ali i da je dobra stvar što su ojačani diplomatski odnosi i da je poruka Srbije da će svako ko je napadne naići će na snažan otpor.

Informer

Ministar Đurić dodaje i da je borba Aleksandra Vučića za Srbiju bila ogromna i ponovio je da će svako sada razmisliti bar dva puta pre nego što krene na Srbiju.

- Predsednik je svim srcem bio u borbi i nas je pokretao u svakom smislu i izgarao za rezultat. Ne mogu da shvate tu ljubav i posvećenost i zato ga porede sa mašinom. Dobio bi Nobelovu nagradu da je priznao tzv. Kosovo i da je gledao samo svoju političku karijeru. Odbili smo "smokvin list" koji nam je bio poturen. Svi oni će razmisliti bar dva puta pre nego što krenu na Srbiju - zaključio je ministar Đurić.