Autor: Informer.rs

27.05.2024.

12:50

Foto: Masha Bandjur

TV

Pored fudbala i košarke, naša zemlja je u samom svetskom vrhu u ovom sportu i to zahvaljujući predsedniku! (VIDEO)

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, kaže da je, zahvaljujući predsedniku Vučiću, boks u Srbiji "ustao iz mrtvih".

- Pre nismo imali uopšte ni budžet, ni sredstava niti takmičenja za boks. Predsednik Aleksandar Vučić nam je dao priliku da obnovimo boks u Srbiji. Dugova više nema, unapređuju se sale za boks i svakodnevno je evidentan napredak. Imamo tri šampionke Evrope i tri zlata na Evropskom prvenstvu. Poslednji put je 1985. godine u muškoj konkurenciji Srbin osvojio zlato, a sada je to uradio Jovan Nikolić - rekao je Borovčanin. 

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je ponosan na ostvarene rezultate boksera, ali i da će u budućnosti biti ulaganja u sport generalno u Srbiji.

- Država je omogućila nacionalnu penziju za boksere koji su dali krv i znoj za Srbiju. Mi nismo genocidan narod i izuzetne smo patriote. U Novom Pazaru su isto bokseri koji su muslimani, istakli srpske zastave, kao i u Subotici. Veliki je ponos i uspeh rezultat koji su nam doneli naši bokseri. Počela je izgradnja nacionalnog trening centra za boks i on će imati ogromnu površinu za treniranje. Nacionalni stadion će biti sjajna stvar za Srbiju, jer će velika takmičenja moći da se održavaju u Beogradu  - kazao je Borovčanin.