Autor: Informer.rs

27.05.2024.

21:02

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Arno Gujon osuo paljbu po lažnoj državi: Aljbin Kurti je razmaženo derište koje Zapad nagrađuje za kršenje ljudskih prava! (VIDEO)

Narodni poslanik Arno Gujon istakao je da su Srbija i predsednik Vučić dali inspiraciju zemljama koje su se možda plašile Zapada, da se upuste u svoje borbe.

- Ceo svet je mogao  da vidi da jedna mala Srbija po broju stanovnika i broju stasnovnika uspela je da privuče dve trećine čovečanstva da vidi da se svet menja. Ogromna sila Zapadnih zemalja je prvi put u UN-u doživela debakl, a oni ako to vide kao pobedu, biće im to Pirova pobeda. Naš predsednik je pokazao da se svaka borba mora voditi i Srbi su uspeli da sačuvaju čast i obraz za buduće generacije. Sad je predsednik na delu pokazao da se Srbi ne savijaju i da će se hrabrost Srba prenositi na druge zemlje koje se nisu upustile u te borbe. Pandorina kutija je otvorena, a vidimo brigu u BiH koja je bila zloupotrebljena, jer nije bilo u interesu ni Bošnjaka da dosipamo so na ranu, jer je to bolno kako za Srbe, tako i za njih. Većina naroda u Crnoj Gori je bila protiv rezolucije kao i protiv priznanja Kosova, ali nisam bio iznenađen političkom odlukom mada priznajem kao čovek čije je poreklo iz Francuske bio sam jako razočaran - rekao je Gujon

Informer

 

Gujon je dodao da je Aljbin Kurti sa Albancima koji su oko njega direktno protiv svake opcije koja zagovara mir i saradnju, ističući da je za svaku vrstu dijaloga potrebno dvoje.

- Na Kosovu i Metohiji samo kroz dijalog možemo neke stvari dad rešimo, ali za dijalog je potrebno dvoje, ali Aljbin Kurti i Albanci koji su na vlasti su protiv svake opcije koja je za mir i suživot. Srbi na KiM doživljavaju pravno i političko nasilje koje je nažalost nagrađeno raznim ustupcima prema Prištini poput njenog priključivanja skupštini NATO-a. Aljbin Kurti se ponaša kao derište koje stalno traži više bez da išta ispunjava, jer je za to nagrađen. Svetu pokazuju da ih nije briga za ljudska prava i demokratiju. Prekršeni su svi principi i sva pravila, Kurti organizuje neregularne izbore gde je na severu učestvovalo 3% građana za svoje gradonačelnike, a time hoće da zadrži skupštinu sa albanskim odbornicima koja bi onda birala svoje predstavnike i to se vrti u krug. Međunarodna zajednica je apelovala da se to promeni, ali pošto zapravo podržava Kosovo u svemu to se nije desilo - rekao je Gujon.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: