Autor: Informer.rs

28.05.2024.

09:31

Foto: Peđa Milosavljević/Masha Banđur

TV

Kurti nije ključni problem na Kosovu i Metohiji! Bečki sporazum je jedan od instrumenata na koji se moramo pozivati! (VIDEO)

Linta ukazuje na dvostruke aršine kolektivnog Zapada, kog smatra glavnim problemom i krivcem za teror koji Srbi u našoj južnoj pokrajini proživljavaju.

- Režim Aljbina Kurtija vodi jednu radikalnu antisrpsku politiku čiji je strateški cilj kompletno etničko čišćenje preostalog srpskog naroda. Veoma je važno da Srbija u dijalogu sa predstavnicima međunarodne zajednice insistira na pitanju poštovanju imovinskih prava. Bečki sporazum je jedan od instrumenata na koji se moramo pozivati. Kurti je jedan ekstremista, radikalni šovinista, koji ne preza od bilo kojih metoda da ostvari svoj strateški cilj, dakle, Kosovo bez Srba i Kosovo sa otetom srpskom imovinom. Ipak, on nije ključni problem, već su to njegovi mentori, kolektivni Zapad. On vodi politiku dvostrukih aršina. Srbi se smatraju glavnim krivcima za ratove u bivšoj Jugoslaviji i smatraju se agresorima. Vi jedan zločin, u moru zločina koji su se desili na prostoru bivše Jugoslavije, izdvajate i nazivate genocidom. Ljudska i imovinska prava preostalih Srba na Kosovu i Metohiji se svakodnevno krše. U Srebrenici se desio zločin i protiv muslimana i protiv Srba - kaže Linta.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: