Autor: Informer.rs

28.05.2024.

10:00

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Političarima u Crnoj Gori kao da neko izvrši lobotomiju čim dođu na vlast! Spajić je donosio odluke s kojima se građani ne slažu! (VIDEO)

Čučković je izjavio da su građani Budve pokazali premijeru Milojku Spajiću šta misle o njegovoj odluci da podrži sramnu Rezoluciju o Srebrenici.

- Nas je zaboleo taj stav Crne Gore. Premijer je, pod pritiskom zapadnih sila, donosio odluke s kojim se građani nisu slagali. Rezultat u Budvi jasno pokazuje reakciju građana zbog ovakvog stava. Srpski i crnogorski narod su zajedno bili žrtva genocida u prošlosti. Samo na tom prostoru Srebrenice imate više hiljada ubijenih Srba. Te stvari nikada nisu pale na pamet nikome u regionu da istaknu. Nas interesuje Srbija sutra, koja će graditi fabrike, auto-puteve... Oni iz regiona ne mogu da nam oproste što ih prestižemo u standardu građana. Ja sam siguran da će građani svih gradova u Srbiji pokazati jedno jedinstvo. Jako je težak trenutak u geopolitičkom smislu. Važno je da prestonica ima vladu koja će biti na liniji sa predsednikom u očuvanju državnih interesa - istakao je Čučković.

Informer

Vladislav Dajković

Vladislav Dajković, lider pokreta Slobodna Crna Gora, poručio je da ne isključuje mogućnost da dođe do novih izbora u njegovoj državi do kraja godine.

- Srpski narod je brutalno kaznio Milojka Spajića u Budvi zbog ovog glasanja. Imamo ozbiljnu krizu vlasti u Podgorici. Vrlo brzo očekujemo rasplet stvari i na nivou glavnog grada. Najveći problem je činjenica da je Milojko Spajić došao na funkciju na talasu srpskih glasova. On je u nekom trenutku rekao da više nije Srbin, nego Crnogorac. Glavna reakcija građana je: Oterali smo jednog Mila, došao je drugi Milo. Posebno mi je smetalo što su pojedini patriotski krugovi da mi, koji smo svakodnevno bili na ulici, prebijani i hapšeni, nedostojni da dođemo do određenih funkcija. Epilog je sprovođenje iste politike koju je sprovodio i Milo Đukanović. Političarima u Crnoj Gori kao da neko izvrši lobotomiju čim dođu na vlast. Pitanje je dana ili meseca kad će nekom da dozlogrdi i napusti sve ovo. Nije isključeno da na jesen, ili do kraja ove godine, imamo nove izbore - rekao je Dajković.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: