Autor: Informer.rs

30.05.2024.

10:24

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Pitanje opstanka naše nacije je pitanje broj jedan! Školske uniforme nisu nikakvo komunističko nasleđe, one uvode red! (VIDEO)

Đurđević Stamenkovski poručuje da školske uniforme nisu komunističko nasleđe i da praksa njihovog korišćenja postoji u raznim državama širom sveta.

Pola miliona dinara za prvo dete, a za drugo izdvajamo 600.000. Ovo je nešto što je zaista dragoceno i konkretno. Mislim da će biti vrlo ohrabrujuće za sve buduće roditelje i za one koji to već jesu. Prekopotrebno je staviti tako nešto u fokus. Sve što radimo, ukoliko nas nema, je besmisleno. Pitanje opstanka naše nacije je pitanje broj jedan. Naša ideja je da svaki veći grad ima kancelariju za porodicu. Jedna krvna slika u svakoj opštini, kada su u pitanju porodice. Mi ćemo onda mnogo lakše sprovoditi svoju politiku. Mi kao država moramo da damo podsticaj porodici i da je stavimo na prvo mesto, jer nema zdrave nacije bez zdrave porodice. Pitanje školskih uniformi je prevashodno pitanje Ministarstva prosvete. Takva praksa postoji u različitim državama sveta, bez obzira na njihove ideološke i geopolitičke pozicije. Nije to nikakvo komunističko nasleđe. To uvodi red u školu kao instituciju - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: