31.05.2024.

09:38

Foto: Maša Banđur

TV

Ako lažnu državu prime u Savet Evrope, čeka nas pakao! Vrlo brzo će se pojaviti more lažnih rezolucija o izmišljenim zločinima! (VIDEO)

Prof. dr Miroslav Bjegović, stručnjak za terorizam govorio je o primanju lažne države Kosovo u Savet Evrope. On je objasnio koji je cilj zapadnih sila za ovakav presedan.

Informer

Miroslav Bjegović

-Kompletno jačanje u smislu broja članica NATO-a je pretnja po Rusiju. Sam ulazak takozvanog Kosova ili takozvane vojske Kosova predstavlja jedan presedan jer do sada nikada član nije bio nepriznata država. Kosovo ne priznaju ni neke članice EU. Kada su interesi velikih u pitanju, nije problem da se napravi presedan, ali on predstavlja jednu vrstu opasnosti. Svima je dobro poznato da je ova lažna država nastala na terorizmu. Imali smo primere da su pojedinci sa tog podrčja učestvovali u terorističkim akcijama širom Evrope. Oni nemaju pravo glasa u Parlamentarnoj skupštini, ali mogu da predlažu rezolucije. Možemo očekivati kakve ćemo lažne rezolucije imati po pitanju lažnih ratnih zločina. Znamo da je krajnji cilj uz podršku SAD-a da se ova lažna država što pre nađe kao redovan član NATO alijanse. U tom momentu, oni će prestavljati najveću opasnost. Ta vojska će onda biti pod zaštitom svih drugih oružanih snaga NATO alijanse. Siguran sam da je to pretnja za ceo region- rekao je Bjegović.

On je rekao da Kurti i Rama ne kriju svoje namere po pitanju velike Albanije. Jasno je da oni ne mogu to da ostvare mirnim putem, već samo oružanim.

-Jasno je da Kurti sve ovo što čini ima već napisan tekst i režiju. Zapadni centri kreiraju razne događaje pogubne po srpski narod na KiM. Bez njihove podrške i saglasnosti, oni to ne bi mogli da ostvare. Cilj je ovog vojnog saveza da se sve Evropske zemlje nađu u toj kolektivnoj bezbednosti. NATO alijansa sada broji 32 članice. Njihov cilj je ceo prostor Balkana. Iako kažu da cene našu vojnu neutralnost, oni ipak ne kriju svoj cilj da se i BiH i Srbija nađu u njihovom zagrljaju. Tu su mnogi pritisci i na Srbiju i na RS. SAD interesuje samo taj detalj. Njih interesuje da se Srbija nađe u njihovom vojnom zagrljaju. Švedska i Finska su popustile, to su države koje su dugo bile vojno neutralne. Siguran sam da Rusija nema zamisli da ugrožava bilo čiju teritoriju. Očito da veliki ne žele da Evropa bude ujedinjena i jaka- rekao je Bjegović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: