Autor: Informer.rs

01.06.2024.

12:55

Foto: Masha Bandjur

TV

Nacizam se ponovo rađa u Evropi! Zapad jedva čeka da blati Srbiju, a ceo svet ćuti na milione naših žrtava (VIDEO)

Prof. dr Uroš Šuvaković, stručnjak za bezbednost, kaže da Srbija mora da ima kompromise, zbog nepovoljne situacije u Evropi i svetu.

- Imamo velike sukobe na tlu Evrope, Srbija je suočena sa nepovoljnim okruženjem. Sukob u Ukrajini, ali tu je i "atar" Evrope, a to je sukob na Bliskom istoku. Da bi opstali u svetu, morate da budete vešti, ali i naći kompromis. Čovek mora da prvo razgovara, a onda daje kompromis, ne možete ponuditi odmah kompromis - rekao je Šuvaković.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da su se dogodile mnoge revolucije u svetu, ali i da genocid nije samo homocid, već i uništavanje kulture jednog naroda.

- SAD je sila u opadanju. U jednoj knjizi je napisano da Ukrajina postaje velika sila koja će služiti za razbijanje Rusije. Najpre je bila revolucija kod nas, ta šarena, desila se kasnije u Gruziji, a zatim i u Ukrajini. Nacizam su obnovili u Ukrajini, a neposredno pre toga su proglasili Banderu za heroja, a on je bio Hitlerov saradnik. Genocid nije samo homocid, već i kada uništavate kulturnu baštinu jednog naroda. Moramo da imamo poseban institut koji će se baviti zločinima nad Srbima u 20. tom veku, jer ih je bilo dosta - kazao je Šuvaković.