Autor: Informer.rs

01.06.2024.

21:43

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Kurtijeva nakazna država sa Amerikancima krije srpske žrtve i zvecka oružjem na severu!

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin istakao je da međunarodna zajednica u svemu podržava Albance koji nikada u istoriji nisu samostalno podigli ustanak ili formirali državu.

- Kurtiju je dinar bio da zadrži sve što je opljačkao, a mi smo sporazmumom omogućili da država Srbija ima pravo da finansira pravo na život Srbima na KiM. Jedini način Srbima dole je bio da im Srbija plaća socijalno, dohotke i plate, a presecanjem te linije on definitivno želi da protera te ljude. Međunarodna zajednica apsolutno podržava šiptare na Kosovu, a reč šiptar nije uvredljiva i sudovi su rekli da ona sme da se koristi u srpskom jeziku. Šiptari nikada nisu samostalno podigli neki rat ili ustanak, a kamoli uspostavili državu koju su dobili tek kada su im osmanlije to poklonile. Mi 11 godina kasnije razgovaramo o zajednici srpskih opština koje bi smele biti finansirane iz budžeta Srbije i svega ovoga ne bi moglo da bude. To bi bila čvrsta institucija, a EU se pravi da o tome treba da se pregovara, a ja sam ih vodio. Po tom dogovoru samo 4 predstavnika sa severa KiM daju predlog o statutu, nikakav Lajčak ili šiptari. Šiptari su sad pridruženi član NATO pakta koji ih je stvorio, jer tu nakaznu državu nisu napravili svojom pameću nego su nas ubijali i bombardovali, a ljude slali u Hag da se istina ne zna. Najveća NATO baza je Bondstil i oni su kao topovsko meso korisni Amerikancima, da skalnjaju mine u Avganistanu ili da im glave budu mete u Ukrajini. Po našem zakonu o tradicijama brine ministar rada i doneta je odluka da se 24. mart obeleži i da se jasno kaže NATO agresija, kada su mi Amerikanci rekli da se vraćamo u prošlost i da može to malo tiše - rekao je Vulin.

Informer

 

On je dodao da već 11 godina ZSO ostaju samo kao slovo na papiru i kako je cilj Zapada na Balkanu da Srba ne bude i da nemaju jaku nacionalnu državu.

- Lažu već 11 godina da će formirati ZSO, a to se neće desiti. Glavni plan Balkana je da Srba nema, kao ni jake srpske države, a tamo gde su manjina da nemaju nikakvo pravo glasa i Crna Gora bi bila u EU da nema toliko Srba. Srbija je jedini sused Severne Makedonije koji nije tražio deo teritorije ili davanje iste šiptarima, menjanje imena, jezika i istorije. Kada su ostali bez hrane Srbija ih je snabdevala i za vreme kovida im dostavljala vakcine da bi ona glasala za rezoluciju o Srebrenici. Jedino se nadam da nova makedonska vlada neće biti antisrpska. U rezoluciji o Jasenovcu se reč Srbi pominje samo jednom kako bi ispalo da smo se samo tu našli i ne kaže se ko je ubijao, koja država je to radila i ko su krivci, priča se o nekim nacistima, a ustaše se nigde ne pominju - rekao je Vulin.