Autor: Informer.rs

02.06.2024.

13:20

Foto: Zoran Sinko

TV

Opozicija na više mesta u Srbiji pravi haos! Ovde nisu u pitanju samo ishodi izbora, već nešto jako duboko i kompleksno! (VIDEO)

Petričković naglašava da ovakvi incidenti ostavljaju ružnu sliku u javnosti.

- Ove slike koje gledamo, bez obzira na to ko je akter, ostavljaju jednu ružnu sliku u javnom mnjenju. Mislim da ovde nisu samo u pitanju lokalni izbori već da iza toga postoji refleksija nekih dubljih latentnih pojava koje se događaju na ovim prostorima. Ništa što opozicionari trenutno čine nije slučajno i nije vezano samo za rezultat izbora. Oni očigledno imaju određene ciljeve i određene unapred projektovane ishode. Zašto se ovo čini ako se oni pozivaju na demokratsku atmosferu? Pretpostavljam da će se vrlo brzo pojaviti glasnogovornici iz različitih nevladinih organizacija, odnosno organizacija drugih vlada. Ovde se često puštaju probni baloni. Ovde nisu u pitanju samo ishodi ovih izbora, već nešto što je jako duboko i kompleksno. Važno je da i ovi izbori prođu i da Srbija ima stabilnost - kaže Petričković.

Informer

Drago Delić

Delić je iznenađen dešavanjima na Banjici, budući da su njihovi akteri pre samo par nedelja pohvalili prihvatanje izbornih uslova koje su oni sami tražili.

- Ove lokalne izbore zaista nisam detaljno pratio. Ono što mogu da kažem je da se dosad nije desilo da pripadnici jedne stranke upadaju u prostor koji je zakupila neka druga. Ja znam da je postignut jedan dogovor u skupštini o izbornim uslovima. Ove opozicione stranke koje su ušle u Sportski centar Banjica su pohvalile sve te izborne uslove. Delovalo je kao da će ovi izbori proteći u jednoj mirnoj atmosferi. Nadam se da do kraja izbornog dana neće biti više incidenata. Mi smo daleko iznad brojnih zemalja koje su međunarodni faktori, čak i sa svim ovim incidentima - poručuje Delić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: