03.06.2024.

20:47

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Dok se opozicija ne organizuje unutar sebe, uvek ćemo imati ovakve izborne rezultate! Narod nagradio politiku progresa i razvoja!

Prof. dr Rejhan Kurtović, državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava rekao je da je ovakav izborni rezultat bio očekivan.

Informer

Rejhan Kurtović

-Opozicija nema adekvatnog lidera. Mi kao narodi na ovim prostorima negujemo kult lidera, tako da je bilo očekivano da SNS osvoji pobedu. Videli smo dominantre pobede u Beogrdu, Novom Sadu, Subotici i drugim gradovima. SNS ima lidera kapaciteta jednog državnika kao što je Aleksandar Vučić. Mogu reći da su ovi izbori bili fer i demokratski. Izašlo se u susret opoziciji koja je tražila da izbori budu 2. juna. Oni su tražili taj datum. Narodna  Skupština je čak odlučivala o tome. Većinska stranka pokazala je širinu i spremnost da sve ono što je upitno menja, a sve ono što je dobro i kvalitetno da se zadrži. Opozicija ima problem sama unutar sebe. Oni zaboravljaju da je Aleksandar Vučić dugo u politici i njemu je teško parirati na adekvatan način. Dok se opozicija ne organizuje, uvek ćemo imati ovakve rezultate izbora. SNS je obezbedio svoj legitimitet,  a onda i svoju snagu koja se odnosi na podršku kod naroda. Svi ti učesnici na izborima imaju svoje predstavnike na biračkim mestima- rekao je Kurtović.

On je uporedio način na koji je vladajuća partija izašla na ove izbore sa načinom na koji je to uradila opozicija. On je jasno iskritikovao svaki vid nasilja apelujući da nama kao državi to nikako ne odgovara.

Informer

Rejhan Kurtović

-Imali ste više puta pruženu ruku predsednika države, ali i predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić. Ovde nemamo diktaturu ni pritisak od strane vlasti. Opozicija treba da se dogovori oko svog programa i političkog stava. Dobili su izbore, ali su neki odlučili da bojkotuju izbore. Ludi mogu da procene šta znače dosledni i ozbiljni ljudi u politici. Opozicija je iskoristila tragediju ove države i misle da na tim krilima prave promene u Srbiji. Sa druge strane imate ozbiljan politički program. Mislim da je Ekspo i sve što je predstavljeno da će se raditi nešto što građanima puno znači. Država se razvija na svim nivoima i narod je nagradio politiku plana za budućnost u odnosu na politiku koja nema jasan cilj za budućnost- rekao je Kurtović.