Autor: Informer.rs

05.06.2024.

20:58

Foto: Peđa Milosavljević

TV

(VIDEO) Manojlović i Đilas žele potpuno uništenje srpskih institucija! Ponovo pokušavaju da dođu na vlast preko ulice!

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da su digitalizacija i E-uprava doprineli unapređivanju biračkog spiska u Republici Srbiji.

- Cela mistifikacija izbornog procesa od strane opozicije je cilj da se uruši kredibilitet Gradske izborne komisije, kako bi se tim putem unazadile naše institucije u pokušaju uzimanja vlasti preko ulice. Predsednik države i sadašnji premijer su rekli da trebaju sve sugestije sa strane usvoje ne zbog opozicije ili inostranstva već zbog sebe i kako bi zaista pokazali kako je izborni proces čist. Digitalizacija i E-uprava pomogla je unapređivanju biračkog spiska, a kada bi se svi koji žive u glavnom gradu bili prijavljeni, Beograd bi imao daleko više stanovnika. Opozicija pokušava da mobiliše svoje birače, ali ne korektnom politkom, a ne oduzimanjem pravo glasa građanima koji su promenili prebivalište - rekao je Berac.

Informer

 

Naš sagovornik je objasnio kako će birači kazniti opoziciju za konstantnu građansku neposlušnost.

- Mislim da je cela ideja da se ne prihvate sopstveni izborni rezultati i ako se nastavi sa građanskom neposlušnošću, narod će to kazniti, što smo videli na primeru Ćute. SNS i posle 12 godina svojim izbornim rezultatima dokazuju da vode pravu politiku, ne znam kako bi se opozicija dogovorila oko budžeta i drugih ključnih stvari ukoliko bi došla na vlast - rekao je Barac.

Celu emisiju možete pogledati u videu: