Autor: Informer.rs

07.06.2024.

09:27

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Čeka nas Treći svetski rat?! NATO se ubrzano priprema za rat sa Rusijom!

Sava Stambolić iz Centra za društvenu stabilnost, ističe da NATO pravi vojni kopneni koridor da bi dopremio vojsku do Rusije u slučaju sukoba.

- Koridor zaobilazi našu zemlju, tj. sve koje nisu u NATO paktu. Plan NATO-a je da napravi kopneni koridor da bi veliki broj vojnika mogao da brzo pređe do granice sa Rusijom u slučaju sukoba. Amerikanci kritikuju evropske države, pre svega Nemačku, jer ne mogu da adetkvatno reaguju u slučaju većeg sukoba. Amerika je najviše ulagala u NATO, Amerika je i dalje velika vojna sila - rekao je Stambolić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da pojedinci u Evropi ne žele rat, ali i da je Srbija spremna da se brani.

- Zapad priča često o nekom ratu sa Rusijom, dok Orban ne želi da dođe do takvog scenarija, ali i Fico i Slovačka. Tramp isto razmišlja i ne želi ratove. Rusija ima preko 5 hiljada nuklearki i imaju mnogo više nego Amerikanci. Rusi su usavršili sistem nuklearnih bombi, ali ako dođe do toga to bi bio opšti raspad sveta. Srbija je ostrvo u moru NATO pakta, a Aleksandar Vučić je preporodio vojsku i stvorio jaku vojsku i možemo da zaštitimo našu zemlju - kazao je Stambolić.