Autor: Informer.rs

08.06.2024.

09:37

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Srbi, ne zaboravite Republiku Srpsku Krajinu! Kolektivni Zapad vekovima okupira naše teritorije! (VIDEO)

Miljan Damjanović, potpredsednik SRS, kaže da je politika kolektivnog Zapada da brani Srbima ujedinjenje i okupira Srbe van granica RS i SR.

- Nama su nametali da smo zli i da ljubimo svakome skute i da se izvinjavamo. Mi smo jedini narod na svetu koji služi moleban za pobijene Srbe još u Osmanskom carstvu, Prvom i Drugom svetskom ratu. Drina nije granica i nema granice prema srpskoj Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, samo Srbima je zabranjeno da se ujedine i to je politika kolektivnog Zapada. Ne smemo da zaboravimo okupiranu Republiku Srpsku Krajinu i okupiran narod na Kosovu i Metohiji- rekao je Damjanović.

Informer

Nebojša Damnjanović, istoričar, ističe da su Srbi vekovima opstali i da je država i crkva okupljala ljude kroz istoriju.

- Pravo je čudo kako su Srbi opstali u Otomanskom carstvu, ali crkva i država su okupljali ljude i držali ih zajedno. Oko ključnih stvari nam je potrebna sloga i svest. Ovakve svetkovine su bile i kada se su se slavile neke velike stvari kao što je bilo 500 godina od Kosovskog boja - kazao je Damnjanović.