Autor: Informer.rs

08.06.2024.

15:01

Foto: Tanja Andric

TV

Srbi istorijski ujedinjeni! Trbuački ansambl orio se studijom Informera! (VIDEO)

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije istakao je da sednica stavila pečat na bilo kakve sumnje o budućem delovanju u unutrašnjoj saradnji srpskog naroda.

- Poenta ovog sabora je da nema nazad i da nećemo slabiti odnose u regionu i da ćemo raditi na jačanju ekonomije i prava. Ova sednica stavlja pečat na sve dileme kako će srpski narod delovati u budućnosti i verujem da ovo nije usmereno protiv nekoga već u cilju jačanja srpske ljubavi i hvala patrijarhu Porfiriju što je naglasio čuvanje srpskog identiteta i nasleđa kroz istoriju i da su na sabor dobrodošli i oni koji nisu srpske nacionalnosti - rekao je Miletić.

Celo gostovanje možete pogledati u videu:


 

Tomislav Bokan predsednik pokreta "Dinara-Drina-Dunav" govorio je o činjenici da je srpska istorija za vreme komunizma potpuno gurnuta pod sto, a da je sada doživela preporod.

- Srbija se 2012. godine vratila u Srbiju zahvaljujući delima Aleksandra Vučića. Srećan sam zato što smo danas u Beogradu pokazali sabornost svih Srba u svetu što je nešto neverovatno plemenito i uzvišeno. Mi smo pod 1945. do 1991. potiskivali sve ono što nas čini Srbima , mi treba da imamo zdravu pamet i idemo u korak sa vremenom i svetom. Mi smo pre Nemanjića imali 45 vladara koji su se potirali raznim rezolucijama, Milan Obrenović nije hteo da bude sahranjen u Srbiji i moramo da otvoreno govorimo o zabludama sa kraja 19. i početka 20. veka. Naše istorijsko i čelično prijateljstvo sa Rusijom i Kinom su potvrđene uz pomoć mudre politike predsednika i mislim da smo svesni svih naših protivnika skrivenih ili javnih koji su prepoznati u javnosti i u izrazitoj su manjini - rekao je Bokan.

Informer

 

Predsednik udruženja Krajišnika Mile Bosnić izjavio je da srpskom narodu od regiona treba da bude pušten da slobodno čuva svoju, veru, istoriju i kulturu.

- Ovaj sabor je za to da Srbi kažu svoj jasan i glasan stav i pošalju poruku mira u svet. Pokazali smo jedinstvo i Zapad može da izmišlja šta hoće, jer je sabor poslao poruku mira i pokazali da se ne odričemo svojih običaja i tradicije. Nama u regionu treba da nas se pusti da idemo svojim putem i čuvamo svoju veru, jezik i istoriju, a mi smo u UN dobili divnu poruku od Mađarske koja je članica EU i NATO da je prijateljska zemlja koja će se sa nama zalagati za čuvanje osnovnih ljudskih vrednosti - rekao je Bosnić.

Celu emisiju možete pogledati u videu: