Autor: Informer.rs

10.06.2024.

09:57

Foto: Tanja Andric

TV

Zapad vodi program protiv pravoslavlja već hiljadu godina! Žrtve bolesnog ustaškog klanja ne smeju da padnu u zaborav! (VIDEO)

Dušan Berak, analitičar, kaže da su stranke koje su orjentisane desno, osvojile nezapamćen uspeh na izborima u Evropskom parlamentu. 

- Desnice su u Evropskom parlamentu napravile nezapamćen uspeh. Narod u Evropi je shvatio da kada su počeli problemi da ih pritiskaju, okrenuo se nacionalnim idejama i desnim strankama. Kada se dese savezni izbori 29. septembra, mislim da će slobodarske stranke imati još veći uspeh - rekao je Berak. 

Jovan Pejin, istoričar, ističe da program uništenja pravoslavlja traje od 11-tog veka, ali i da su ustaše jedni od glavnih zločinaca nad srpskom narodu.

- Neki su se stideli naših žrtava, ali program uništenja pravoslavlja traje od 11-tog veka. Zahvaljući katoličkoj crkvi i blagoslovu Alojzja Stepinca, ustaše su mogle nesmetano da kolju Srbe u Jasenovcu. Inače, jedan od tvoraca programa uništenja Srba u Jasenovcu bio je i Mile Budak, poreklom Srbin. Franjevci su isto želeli da im Srbija pomogne, ali to se nije desilo - kazao je Pejin.

Informer

Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodine, rekao je da je bitno da Srbija napravi memorijalni centar za žrtve u Jasenovcu.

- Kada su pravljeni spomenici u Jugoslaviji, izbegavalo se da se kaže da su to ustaški zlotvori, stavljeno je samo da su žrtve stradale od fašizma. Moramo da napravimo veliki memorijal za naše žrtve koje su stradale u Jasenovcu. To će pomoći da se žrtve ne zaborave i da naša deca pamte. Izrael je napravio memorijal za stradale Jevreje u Nemačkoj - objasnio je Kuzmanović.