Autor: Informer.rs

10.06.2024.

12:40

Foto: Tanja Andric

TV

Međunarodna zajednica poštuje samo rezolucije i sporazume koje ne idu u prilog Srbima! Zapad pravi vojsku tzv. Kosova (VIDEO)

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša, kaže da srpska vojska nije zdušno prihvatila Kumanovski sporazum, jer je smatrala da smo na kopnu kontrolisali situaciju na KiM.

- Kumanovski sporazum je istorijski dokument, jer sam i tada bio u Vojsci Jugoslavije i učestvovao sam u tim događajima. Generali Džekson i Marjanović su potpisali sporazum u kafani "Evropa". Tada je stalo bombardovanje nedužnog naroda. Vojska nije zdušno prihvatila sporazum, jer je smatrala da smo na kopnu kontrolisali situaciju, a da je jedino bio problem u vazduhu. Dobro je što je zaustavljeno stradanje nedužnih civila, ali vidimo da je drugačiji cilj međunarodne zajednice - rekao je Beriša.

Informer

Prema njegovim rečima, Zapad neće odustati dok ne dobije potpunu samostalnost tzv. Kosova, ali i da priprema tzv. vojsku Kosova.

Ruska jedinica je prva došla na aerodrom u Prištini, a ruske snage su ulivale poverenje srpskom naroda, ali je pogrešna odluka bila da se povuku Rusi. Zapad neće odustati dok ne dobije potpunu samostalnost tzv. Kosova. Srbija je okružena NATO paktom i dobro je što smo vojno - politički neutralni. Sigurno je da će doći do pogodnijeg trenutka za našu državu. Rezolucija 1244 je garantovala mir za sve ljude, ali KFOR je promenio svoju ulogu u svemu tome. Zapad priprema tzv. vojsku Kosova i to je samo preoblačenje OVK - zaključio je Beriša.