11.06.2024.

12:26

Foto: Tanja Andric

TV

Putinu više pogoduje rat u Gazi nego Americi! SAD predložile mirovni sporazum, Rusija bila jedina suzdržana! (VIDEO)

Gordana Mišev, stručnjak za bezbednost rekla je da se u ratu ništa ne može nazvati moralnim, pa ni odluka Ganca, a pogotovo kada se uzme u obzir da je tu odluku doneo zbog toga što smatra da Gazu  treba još agresivnije bombardovati.

Informer

Gordana Mišev

-Teško da se u ratu bilo šta može nazvati moralnim. Ovo je jedna političkao odluka. Od kad je izbio rat, građani u Izraelu su nezadovoljni i smatra se da Netanjahu nema podršku naroda. Ne bih rekla da se raspada ratni kabinet, već Ministarstvo odbrane. Ovo je politička odluka i dovešće do vanrednih izbora. Hamas je ipak jedna teroristička grupa. Oni imaju svoj cilj za koji ginu i njima život ne predstavlja vrednost. Oni gledaju u budućnost. Dobro je što se Evropa više uključila. Velika je kritika što se prošle godine UN nisu uključile. Pozdravljam ovo što je Amerika predložila kao mirovni sporazum. Sumnjam da će Ganc nastaviti sa ovom retorikom. Niko nije pobedio na izborima zato što je hteo da ratuje, već zato što je obećavao mir- rekla je Mišev.

-To je proksi rat kao i u Ukrajini. Izrael ne bi mogao da se izgradi u ovako veliku vojnu silu da nije imala pomoć Amerike. Putin tu dosta suzdržano pokušava da reši tuđe probleme, mada njemu ide u korist taj rat. Njemu ova situacija više pogoduje nego Americi. Netanjahu nikada nije predstavio ni jedan plan. Dosta se provlači u medijima da on ne zna šta će kada se završi rat. Da li zaista Amerika mora da im nameće kako će da žive sa Palestinom. Moguće da se Netanjahu i ne pita, pa zato i ne razmišlja šta će posle- rekla je Mišev.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: