Autor: Informer.rs

11.06.2024.

16:31

Foto: Miloš Rafailović

TV

Nemačka i Amerika krše Dejtonski sporazum, a za to optužuju Srbiju! Zapad želi rasparčavanje srpskih teritorija (VIDEO)

Miljan Damnjanović potpredsednik SRS kaže da je Zapad preko svojih poltrona napadao svesrpske zemlje.

- Zvaničan stav jedne države ogleda se i u ambasadama. Amerika je slične izjave davala kada su Srbi napadani od strane Šiptarskih terorista, jer je Kurti partner Amerike. Samozvani visoki predstavnik iz Nemačke je menjao zakonik u BiH. Ukinuli su legitimni zakon, pokazalo se i kroz Šolca da je nemački narod shvatio da su bili poltroni SAD. Sve ih svrbe svesrpske zemlje i Dejtonski sporazum koji su oni prekršili. Cilj Zapada je rasparčavanje svih srpskih teritorija - rekao je Damnjanović.

Informer

Advokat Pavle Staničić ističe da zapadu smeta jedinstvena i jaka Srbija, jer žele da nametnu svoju agendu i rasparčaju Srbiju.

- Zašto bi nekome smetalo Svesrpski sabor, ovo su unutrašnja pitanja jedne zemlje, kao što je južna srpska pokrajina. Njima smeta naše jedinstvo jer imaju interese u okipranim teritorijama, kao što je Kosovo i Metohija. Oni pokušavaju da sprovedu svoju agendu i da se mešaju u poslove i interese Republike Srbije. Njima smeta jedinstvena i jaka Srbija, ne poštuju nikakve sporazume i dijaloge - objasnio je Staničić.