Autor: Informer.rs

11.06.2024.

19:26

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Ako Rusija bude ugrožena, Putin se neće dvoumiti oko upotrebe nuklearki! BRIKS stub odbrane od hegemonije Zapada (VIDEO)

Andrija Lović, politikolog, navodi da se događaju velike promene u Evropi, ali i u Nemačkoj.

- Neke stranke u Nemačkoj zalažu se da se ispita snaga koalicije semafor-koalcije u Bundestagu. Oni su izgubili totalno podršku naroda, ne samo po pitanju Ukrajinske krize već i po stabilnosti u toj zemlji. Lider CDU-a traži ostavku Šolca i dve antisistemske stranke su protiv evropskog uticaja - naveo je Lović.

Ekspert za bezbednost Dževad Galijašević ističe da će Putinov odgovor na agresiju Zapada biti nuklearno oružje.

- Mi u ovom ratu vidimo operativno-taktičku prirodu. Sve granice se pomeraju u rusku korist. Što se tiče napada na Rusiju, odgovor je Putina da će da pravi vežbe nuklearnog oružja, u slučaju da bude prinuđen da ih iskoristi, a Kina će takođe koristiti spoj diplomatije i vojne sile. Rusija je utvrdila da može da probije bilo koju tačku odbrane Ukrajine i Zapada - objasnio je Galijašević. 

Informer

Dr Dragan Petrović kaže da Rusija nezadrživo napreduje na frontu i ka poslednjoj liniji odbrane Ukrajine, ali i da se menja svetski poredak.

- Rusija nezadrživo napreduje na frontu. Mene podseća sve ovo na bitku za Staljingrad. Rusi iz više pravaca načinju poslednje linije odbrane. Svetski poredak se menja, ide od unipolarnog do multipolarnog. Svaki sledeći potez Zapada i duboke države će biti nepovoljan za režim u Kijevu. Samit u Švajcarskoj je vašar na kome ne učestvuje Rusija, jer će Rusija biti pobednik - rekao je Petrović.

Informer

Dr Jovo Drobnjak, ekonomista objašnjava da će Rusija pobediti u ratu, kao i da je Zelenski marioneta Zapada, ali i da se BRIKS suprotstavlja zapadnoj hegemoniji.

- BRIKS okuplja države koje žele ekonomski prosperitet. Zelenski je obična marioneta Zapada. Što se tiče samita u Švajcarskoj, neće se osuditi Rusija i neće Ukrajina dobiti pomoć, kao što se Zelenski nadao. Na kraju svega će se Rusija vratiti tamo i gde joj je postojbina. Zapadni hegemon ne može protiv uticaja BRIKS-a - kazao je Drobnjak.