Autor: Informer.rs

12.06.2024.

09:47

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Srbija do Tokija! Momirović: Očekuje nas najveća ekonomska saradnja sa Japanom u poslednjih 40 godina! (VIDEO)

Ministar trgovine Tomislav Momirović kaže da očekuje još veću zajedničku saranju sa Japanom i da je to bitno zbog teškog perioda u Evropi.

- Japan je praktično iz pepela uzdigao svoju ekonomiju i svoje kompanije koje su prepoznate širom sveta. Evropa prolazi kroz jedan težak period u ratu su dve najveće evropske zemlje. Bruto rast mora da bude još veći i da imamo investicije i ulaganja preko milijardu evra sa Japanom. Delegacija koju sam predvodio je najveća državna delegacija koja je posetila Japan posle 40 godina. Očekujemo u novembru da japanska delegacija poseti Srbiju - rekao je Momirović.

Informer

Prema rečima ministra Momirovića ekonomija je bitna za našu zemlju, ali i da je predsednik Vučić bitan faktor za Srbiju.

- Naš predsednik je bio gost Makrona u Francuskoj, a dve nedelje posle Si Đin Ping je došao u Srbiju. Ovakve međunarodne odnose nismo imali skoro nikada, osim perioda za vreme Titove najveće snage. Ekonomija je najbitnija za Srbiju, da bi zaštitili naše interese. Nakon govora predsednika u Ujedinjenim nacijama, osećam da su svi oni koji su bili protiv nas, ostali nokautirani. Svi smo prisustvovali rušenju arhitekture laži, predsednik Vučić je za sat vremena srušio ono što su gradili 30 godina. Vreme je da gradimo novu budućnost - zaključio je Momirović.