13.06.2024.

12:44

Foto: Tanja Andric

TV

Opao rast cena nekretnina u Srbiji! Tržište nepokretnosti konačno se stabilizuje! (VIDEO)

Predstavnica RGZ-a Ivana Štrbac govorila je o situaciji na tržištu nepokretnosti.

-Situacija na tržištu nepokretnosti je takva da je tržište ušlo u fazu stabilizacije. Želim da istaknem jednu još važniju stvar, a to je da je Republički geodetski zavod prvi put objavio vrednost svih stanova u Srbiji, a to nas stavlja u sam vrh zemalja po razvijenosti. Doći će do još veće stabilizacije na tržištu i bolje informisanosti- rekla je Ivana Štrbac.

Informer

Ivana Štrbac

Ona je rekla da je nakon ekspanzivnog i intenzivnog rasta cena nakon pandemije COVID 19, sada došlo do stabilizacije cena nekretnina.

-Stabilizovalo se sve na nivo pre pandemije. Ta potražnja se na neki način normalizovala. Cene su se smirile, a u pojedinim opštinama i stagniraju. Investiranje u nepokretnosti ali i u druge stvari je zapravo lična odluka. To svako treba da proceni u skladu sa svojom situacijom. U tom smislu najbolji savet je da građani prate ove podatke i da na osnovu svih dostupnih informacija zaključe da li mogu sebi da priušte takvu investiciju. Naše tržište je dominatno što se tiče keša i dalje. Kreditnih kupaca je bilo još manje nego ranije. Vidmo da ta kreditna kupovina oživljava- rekla je Štrbac.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: