Autor: Informer.rs

14.06.2024.

09:32

Foto: Foto: Zoran Sinko

TV

Nemačka već jedan vek pokušava da eliminiše srpski faktor na Balkanu! Reakcija Analene Berbok pokazala važnost Svesrpskog sabora! (VIDEO)

Milivojević navodi da je Svesrpski sabor održan kako bi Srbi poslali poruku svetu da se neće odreći sami sebe na ovom prostoru.

- Stvorio se pritisak zbog brojnih pokušaja da se srpski narod diskredituje i da se dovede u pitanje teritorijalni integritet Srbije, ali i Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine. Pojavila se potreba da se Srbi oglase. Oni su se oglasili na jedan način koji nikome ne preti. To je jedna konstatacija da smo svoji na svome i da svoj identitet štitimo svim mirnim sredstvima. Beograd je jedina prestonica u regionu koja svaki dan govori o miru. Kad je u pitanju Bosna i Hercegovina i srpski narod, postoji jedan interes Nemačke koji traje jedan vek. Traje od aneksije 1908. kad je nemački faktor odredio za sebe da će biti dominantan na ovim prostima i da mora da eliminiše srpski faktor. To je jedna strategija Nemačke da to drži pod svojom kapom. To što je Analena Berbok rekla pokazuje koliko je ovaj sabor važan. Zahvaljujući tom Dejtonskom ugovoru mi imamo mir. Bosna i Hercegovina funkcioniše zahvaljujući njemu. Sve dok se on poštuje, ta država funkcioniše. Ko ga bude doveo u pitanje, dovešće i Bosnu i Hercegovinu kao samu državu u pitanje - rekao je Milivojević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: