14.06.2024.

19:51

Foto: Miloš Rafailović

TV

Putin ponudio uslove za mir! Kijev brže - bolje sve odbio! (VIDEO)

General dr. Luka Kastratović rekao je da Putin ne namerava da okupira Ukrajinu, već da oslobodi teritoriju na kojoj je rusko stanovništvo.

Informer

Luka Kastratović

-Ja sam pokazivao fotografije dece bez glave i bez ruku. Deda Zelenskog je dobio orden crvene zastave u borbi protiv nacista, a on sad sprovodi tu politiku. Glavni neprijatelj Ukrajine je Zelenski. Putin želi da obezbedi da NATO ne bude pretnja Rusiji. Zelenski je dobio nalog sa Zapada da to ne potpisuje. Ovo je rat iz programa borbe Zapada protiv Istoka gde Vatikan ima ključnu ulogu. Ovo je pretposlednja šansa Amerike da vlada svetom. Ako slome Rusiju, onda prelaze na Kinu. Ovde nije rat Zelenskog protiv Rusije, već Amerike protiv Rusije. Interesantan je pokušaj Amerike da Ukrajinu ipak uvuče u NATO i tako se približi ruskim granicama. Amerika će ostati sila i posle ovog rata, ali neće imati uticaja. Amerika je uglavnom živela na genocidu i eksplataciji robova. Stučnjaci sa Zapada kažu da su Amerikanci od Drugog svetskog rata do danas ubili negde oko 20 miliona ljudi- rekao je Kastratović.

Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju rekao je da Rusija pokušava sve vreme da nauči svoje protivnike i svetsku javnost da politika Rusije nije ista kao politika NATO-a i Zapada.

Informer

Dragoslav Bokan

-Rusija je rešila da govori istinu i to zbunjuje protivnike. Kada Putin govorio o tome kako može doći do uspostavljanja trajnog mira, to znači da može doći do kraja rata. Ovde je činjenica da je NATO apsolutno započeo ozbiljan rat protiv Rusije. Rat je započeo NATO i rat nastavlja NATO i kada se Ukrajina usprotivi uslovima oni ukinu mogućnost dogovora i kompromisa. Bez potpune kapitulacije Rusije nema mira, a to što Ukrajina plaća cenu, to je posledica njihove agende koja njih pretvara u pijune. Oni ne mogu ništa da urade osim da se odvoje od tog šahiste koji baca njihove glave. Rusija je svakog dana spremna da razgovara sa Ukrajinom, ali ne da Ukrajina bude čekić za udaranje Rusije po glavi. Ovde je problem taj što Zapad ne želi jedan promil kompromisa. Oni besne i sada iz tog besa bacaju ukrajinske vojnike u vojnu mašinu za mlevenje mesa- rekao je Bokan.

Novninar i ratni reporter Igor Damjanović komentarisao je Putinovu ponudu za mir u Ukrajini.

Informer

Igor Damjanović

-Što se tiče samog fronta, tu nema naročitog pomaka. Nakon dobrih rezultata u Harkovu, Rusija je za sada zastala. Mislim da Putinovo današnje obraćanje nije slučajno, naročito zbog sutrašnjeg samita koji je planiran u Švajcarskoj. Mislim da je ova alternativa jednako daleko od realnosti kao i dokument koji će verovatno biti usvojen u Švajcarskoj sutra. Ponuda za mir u ovom trenutku za Kijev je neprihvatljiv jer bi to značilo njihovu potpunu kapitulaciju. Oko 30% Donjecke oblasti i dalje je pod kontrolom ukrajinske vojske- rekao je Igor Damjanović.

Politikolog Andreja Lović javio se uživo u program gde je komentarisao odnos SAD i Nemačke koji se svodi na vazalni odnos evropske države prema zapadnom gospodaru.

Informer

Andreja Lović

-Ovo što se sada upravo dešava u Nemačkoj, to je veliki raskol. SPD je kao politička stranka koja je najbliža Rusiji. Tu vidimo taj raskol da je Šolc popustio pod američkim pritiskom i sve što može Nemačka da učini po pitanju pomoći Ukrajini, ona će to učiniti. NATO komanda za Ukrajinu podrazumeva logističku podršku, ali i podršku putem naoružanja. Takođe će se iz Visbadena rukovoditi sva obaveštajna infrastruktura. Kancelar Šolc se grčevito borio da ne dođe do eksalacije sukoba. Visbaden je glavni banjski grad koji je veoma razvio zahvaljujući ruskom caru,i baš će se iz tog grada rukovoditi se takvom jednom vrstom operacije- rekao je Lović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: