14.06.2024.

21:02

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Na Kosovu i Metohiji nikada nije bilo gore! Našem narodu oduzeta su sva ljudska prava, ostala je samo borba za goli život! (VIDEO)

Predsednica skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić istakla je da međunarodna zajednica zna sve što se tiče srpskog naroda i da je šteta mnogo veća od izgubljenog novca.

-Gubitak ljudskih prava na KiM je reč koja se najviše koristi pod režimom Aljbina Kurtija. Imamo narod na tlu Evrope koji gubi osnovna ljudska prava: pravo na glas, platu i penziju, zabranjeni su lekovi i lečenje. Ostao je samo goli život. Naravno da međunarodna zajednica to zna i okreće glavu. Na KiM je bukvalno rečeno borba za goli život. Nikada nije bilo gore. Ne bih da poredim ko je veći zlikovac, Aljbin Kurti ili Ramuš Haradinaj. Od dva zla, kako god da pogledate, Kurti je uradio nešto što Ramuš i Hašim Tači nisu. Teže je u vreme Aljbina Kurtija nego svih drugih kosovskih lidera- rekla je Danijela Vujičić.

Informer

Danijela Vujičić

Ona je komentarisala i način na koji funkcionišu Vjosa Osmani i Aljbin Kurti i uporedila njihov odnos sa ponašanjem pojedinih Srba koji podržavaju "Merdita" festival u Beogradu.

-Kurti i Vjosa Osmani u principu rade istu stvar. U susret ovom nesrećnom festivalu koji finansira Rokfeler u Beogradu, mi vidimo da bez obzira na neka unutrašnja neslaganja, oni ipak rade za istu stvar. Ne brinem se oko Vjose Osmani i Kurtija. Oni imaju pravac kojim rade. Mene više brinu oni koji talasaju po agendi Aljbina Kurtija ovde u Beogradu. Oni znaju kada je srpsko pitanje osetljivo i sve što potiče srpski nacionalizam i veru. Nije slučajno da se taj festival izvodi na Vidovdan. Beograd je kosmopolitski grad i nikoga ne mrzi, ali sve ovo nije izabrano slučajno kako bi se zagrebalo po našim emocijama i sećanjima- rekla je Danijela Vujičić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: