Autor: Informer.rs

15.06.2024.

22:09

Foto: Aleksandar Jovanović Cile/Instagram

TV

Ako Zapad bude nametao svoj mir, Putin će biti prinuđen da reaguje! Stvara se nova mapa Starog kontinenta! (VIDEO)

Predsednica udruženja sunarodnika Rusije Marina Galogaža kaže da Zapad raspravlja o miru bez Rusije, kao i da donosi odluke bez pitanja Ukrajine.

- Predsednik Putin je obeladio svoj plan, a to ima više ciljeva, prvo je da zabije nož samitu u Švajcarskoj, jer oni raspravljaju tamo o miru bez Rusije. NATO ispred Ukrajine odlučuje o pregovorima, a Zelenski je izgubio legitimitet. Sve što bude posle, biće gore po Zapad, jer će Rusija pojačati dejstva u Harkovu i Zaprožju. Rusija je ozbiljna u namerama da ispune ciljeve koji su postavili - objasnila je Galogaža.

Informer

Prof. dr Zoran Milosavljević iz Instituta za političke studije ističe da se dešavaju velike promene u Evropi, ali i da neće biti mira dok ne dođe do saradnje Zapada i Rusije.

- Situacija na političkoj sceni se menja i stvara se nova geopolitičko-strateška mapa. Moramo videti razvoj događaja u Evropu. Mirovni samit nije dobar, jer Rusija nije bila pozvana. Francuska je danas u ozbiljnom problemu zbog svog složenog sistema, levica se ujedinila i desnica se bori za suverenitet a Makron je ostao po strani. Ako ne bude bilo partnerstva i saradnje neće biti ni mira, jer resursi moraju da se obezbede u Evropi - kazao je Milosavljević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimcima: