Autor: Informer.rs

16.06.2024.

16:15

Foto: Zoran Sinko

TV

Nema pravde ni za zverski mučene i ubijane civile! Pavlović: Srbin je najteže biti, svi ćute o našim žrtvama! (VIDEO)

Vojin Pavlović "Istočna alternativa", kaže da niko nije odgovarao za zločine nad srpskim civilima, a da Zapad konstantno vrši pritisak na Srbe.

- Srbin je najponosnije biti, ali je i najteže. U BiH to predstavlja nešto najteže, jer stižu napadi sa Zapada. Protiv mene su podignute dve optužnice. Mi smo jasno stavili svima do znanja da ne želimo da uđemo u NATO. Svima smo pokazali srpske žrtve koje su stradale u Podrinju, ali smo doživeli situaciju da ne smemo da obeležavamo srpska svratišta i logore, a jedan od najčuvenijih logora je bio u Srebrenici pored kuće Nasera Orića. Niko nikada nije procesuiran za te zločine. Vređali su me i napali najstrašnije kada sam čestitao Ratku Mladiću rođendan. Vehid Dedić je pretio da bi klao sve što je srpsko, a svake godine muslimani idu po selima, pale, ruše spomenike i uzvikuju "alahu ekber" - rekao je Pavlović.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da su muslimani zverski ubijali Srbe u Podrinju, ali i da međunarodna zajednica ćuti na zločine nad srpskim življem.

- Orić je postao heroj za to što je ubijao Srbe, ali i svoj narod. Najbolnije je bilo to što smo otvorili nove priče o srpskom stradanju, a niko nikad nije posetio policijsku stanicu u Srebrenici gde su Srbi zverski mučeni. Dosta rodbine i prijatelja je stradalo u Kravicama, kada je selo spaljeno i Srbi su poklani i odvedeni u logore. Anđelko Mlađenović je poginuo kada je pokušao da spasi brata i majku od Nasera Orića i njihovih jedinica, ali su ih sve zverski muslimani ubili. Međunarodna zajednica i svi pokušavaju da prikriju srpske žrtve u Podrinju. Trudnu ženu su zaklali i izvadili joj utrobu. Poštujemo sve žrtve, ali moramo da kažemo ko je Anđelku odsekao glavu i igrao fudbal sa njom - kazao je Pavlović.