Autor: Informer.rs

17.06.2024.

17:21

Foto: Zoran Sinko

TV

Zapad ne shvata da Putin za tri dana može da reši celu Evropu! NATO živi u simulaciji, a Makron glumi Napoleona! (VIDEO)

Ljubinka Milinčić urednik "Sputnjika", kaže da ekonomija u Rusiji raste, dok ekonomija Zapada opada, ali i da ako Putin bude bio prinuđen, osvojiće celu Ukrajinu.

- Putin će ponuditi drugačiji mirovni sporazum. Zapad je imao priliku da se ne dese neke stvari. Zapad vidi šta je izgubio, a ako ne stanu izgubiće mnogo više, jer ne slušaju Putina. Rusija ima pokriće u robi, dok Zapad nema pokriće uopšte za dolar. Rusija može još dugo da izdrži, kao i vojna industrija. Pitanje je ko će da ratuje u Ukrajini, ekonomija Rusije raste, dok ekonomija Zapada opada. Rusija može da reši sve za tri dana, ali Putin zna da mora da normalizuje odnose. Ako bude bio prinuđen, Putin će osvojiti celu Ukrajinu - rekla je Milinčić.

Prema rečima urednice "Sputnjika" NATO misli da je sukob protiv Rusije igrica i da će imati vojsku za sukob sa Putinom.

- Stoltemberg misli da su u nekoj igrici, govori o stotinama hiljada vojnika koji će da ratuju za NATO, ali niko to neće da radi osim plaćenika. Makron preti nekom vojskom, a pitanje je da li neko uopšte sme da ratuje protiv Rusije i Putina, a posebno da li će iko ratovati pod zastavom NATO pakta - objasnila je Milinčić.

Informer

Ekonomista Nemanja Antić, ističe da nekim zemljama za svoju izvoznu moć više odgovara rat,a nekima mir.

- Ogroman broj stranih kompanija se žali da mora da vrši trijažu ljudi koji su podobni za front iz radne snage. Ukrajina nema više radne snage, jer mnogo njih odlazi na front. Zapad ulaže milione u Ukrajinu, postavlja se pitanje koliko je sposobna Evropa da štampa novac, jer može na taj način da dođe do inflacije. Ponuda u Minsku je bila više proukrajinska, ali je na taj način mogao i sukob da se reši. Avio kompanije su profitirale od sukoba u Ukrajini, a Ukrajina je jedan od najvećih prinudnih uvoznika. Poenta je da zavisi kome odgovara mir, a kome rat - kazao je Antić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da Makron pokušava da se nametne kao lider u Evropi, ali i da Rusija drži i dalje prvo mesto u Evropi.

- Od kako je Velika Britanija napustila EU, Francuska želi da preuzme primat. Francuska namenska industrija će da pretekne možda i rusku namensku industriju. Makronov glavni pritisak je usmeren da se nametne iznad Nemaca. Makron pokušava da se dopadne i svojim i tuđim biračima pred izbore i on je francuski ujedinitelj, novi Napoleon, jer se postavlja iznad onih koji nemaju atomske bombe. Makron vidi sebe da vodi najjaču ekonomiju u Evropi, iako je to Rusija. Najveće ekonomije su Kina, Rusija, SAD i Indija - zaključio je Antić.