Autor: Informer.rs

18.06.2024.

17:08

Foto: Informer

TV

Svet na ivici globalnog sukoba? Kina i SAD ulaze u rat, ako Tramp ne dođe na vlast (VIDEO)

Prof. dr Boris Bratina, filozof kaže da su izbori u Americi bili neregularni, ali i da Putinu više odgovara Bajden, nego Tramp i dodaje da Ameriku čeka novi građanski rat. 

- Tramp očigledno ima svoje kontakte i svoje veze, jer je bogataš. Meni ne mogu da budu simpatični ni Bil Gejts ni ostali bogataši. Tramp nije sprečio nijedan rat i njegova vladavina je bila opstruisana dubokom državom.  Amerikanci su od 70-tih godina zagovarali rasizam, pre svega u pravosuđu, ali je to preraslo u "woke" i "cancel" kulturu. U Americi je borba i smatram da su bili izbori neregularni. Smatram da je u pravu Putin da mu Bajden više odgovara, jer znate sa njim na čemu ste, a sa Trampom ne znate. Americi preti novi građanski rat zbog raznih problem sa kojim se susreće američko društvo - tvrdio je Bratina. 

Informer

Saša Adamović, istoričar, ističe da bi Tramp rešio sukob u Ukrajini i da će Donald Tramp pobediti na izborima i rekonstruisaće američku administraciju.

- Tramp je uvek samouvereno vodio politiku i u SAD i u odnosima sa Putinom. Uspeo je da postigne i odnose sa Severnom Korejom. Mnogi doživljavaju kao preterivanje to što Tramp kaže da bi rešio rat u Ukrajini za jedan dan. Tramp ne vidi partnera u Ukrajini i kaže da ništa taj sukob ne donosi Americi. To je samo proksi rat protiv Rusije, a to žele neo-konzervativci. Amerika vodi besmislene i dugotrajne ratove, a to je Tramp sprečio i to se nije svidelo neo-konzervativcima i pokušali su da ga sputaju u sprečavanju sukoba u svetu. Ako sve bude pošteno, Tramp će pobediti na izborima i očistiće celu administraciju - rekao je Adamović.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da će doći do velikog globalnog sukoba između Istočnog i Zapadnog bloka.

- Rusija je neophodna Americi, ako Amerika uđe u sukob sa Kinom. Mi vidimo da do toga nije došlo i pitanje je da li će do toga doći zbog rata u Ukrajini. Kina i Rusija su napravile čeličan i nesalomiv savez. Amerika je došla u problem zbog politike neokonzervatizma u SAD, koji ima veliku mržnju ka Rusiji. Sada imamo neke mesečare koji vode SAD u mogući sukob sa Kinom. Neće biti sukoba između velikih sila kao u Drugom svetskom ratu, već će biti sukob dva sveta, dva bloka, jedan blok koji je pred porazom u Ukrajini i to bi bio krah Zapada, a drugi blok raste i jača i pred njima je budućnost. Teško je izbeći globalni sukob ako Tramp izgubi - zaključio je Adamović.