Autor: Informer.rs

18.06.2024.

20:49

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

(VIDEO) "Mirdita" je čisto kršenje Ustava Republike Srbije! Raguš: Ako Zapad želi mir, ne može da podržava malog Kurtija u provokacijama!

Potpredsednica Skupštine Srbije Marina Raguš, ističe da festival "Mirdita, dobar dan" kršenje Ustava Republike Srbije, kao i to da je cinično praviti festival o tzv. Kosovu.

- Taj festival je kršenje Ustava, jer je Kosovo i Metohija po Ustavu Republike Srbije. Sav onaj trud i borba pada u vodu, ako se održi taj festival koji je cinično trebao da bude održan za Vidovdan. Politika se uvukla u sve pore društva, kao što je sport. Vrhuac cinizma je to da organizatori festivala žele da umotaju državnost tzv. Kosova i plasiraju narodu, a to je samo podizanje tenzija - rekla je Raguš.

Informer

Potpredsednica Skupštine dodaje i da se sporazumi vezani za status Srba ne poštuju, ali i da Kurti želi da izvrši etničko čišćenje na KiM uz pomoć Zapada.

- Našem patrijarhu je zabranjeno da uđe na Kosovo i Metohiju, Jezdiću je zabranjeno da glumi u predstavi. Svedoci smo dvostrukih standarda i aršina. Status Kosova je rešen rezolucijom 1244, a status Srba preko Drine je rešen Dejtonskim sporazumom, ZSO je obezbeđena Briselskim sporazumom, ali nijedan od tih sporazuma nije ispoštovan. Kurti ima za cilj etničko čišćenje Srba sa KiM i učinio je Srbima nepodnošljiv život. Kako je moguće da mali Kurti ima podršku velikih sila. Ako Zapad želi mir ne može da sprovodi provokacije uz pomoć Kurtija - zaključila je Raguš.