Autor: Informer.rs

18.06.2024.

22:30

Foto: foto Miloš Rafailović

TV

(VIDEO) Agresija na jedan od najstarijih naroda na svetu! Cilj Zapada uništenje Srba, a nakon toga slede projekti "velika Albanija" i "velika Hrvatska"!

Dragan Milošević, pisac, ističe da je politika usko povezana sa sportom, što se moglo videti na primeru Milorada Čavića.

- Sport i politika ne mogu da se razdvoje. Nažalost, živimo u vremenu apsurda i kulture zaborava i nezahvalnosti. Politika prekoračuje granice kada se ispunjavaju interesi sportista. Milorad Čavić treba da bude u svakom udžbeniku, kao i mnogi sportisti, jer je predstavio svoje rodoljublje i patriotizam. Nismo dovoljno odali počasti Čaviću koji je diskriminisan i eliminisan iz svoje profesije, a takođe mu je i oduzeta zlatna medalja u Pekingu - kazao je Milošević.

Informer

Prema rečima Miloševića, Srbi su jedan od najstarijih naroda na svetu, ali i da su zbog toga pretrpeli mnoge nepravde, genocide i prekrajanja istorije.

- Mi smo oaza rusofilista u Evropi, u kojoj vlada fašistička rusofobija. Eliminisali su srpske i ruske sportiste iz Evrope. Demonstracija primitivizma je bila kada su u sred Beograda razvili zastavu "velike Albanije" i za to je kažnjena Srbija na kraju. Pripadamo jednom narodu koji ima bogatu kulturnu baštinu, ali vrlo malo poznajemo sopstvenu istoriju. Nako NATO agresije i razbijanjem Jugoslavije i Srbije. Nalazimo se u periodu od 30 godina prekrajanja istorije. Pretrpeli smo i oružane i biološke genocide, a jedan smo od najstarijih naroda na svetu - objasnio je Milošević.

Tomislav Kresović, publicista, navodi da je ksenofobija prisutna u pritiscima na naš narod.

- Milorad Čavić je izgubio medalju zato što je imao majicu Kosovo je Srbija, ali pitanje je koliko u sportu ulogu igra politika. Rasizam je zamenjen jednom drugom strukturom, a to je ksenofobija, gde je sputano to da se glasno kaže da je Kosovo Srbija. Kada se to kaže, odmah drugi lobiji skaču na nas, a mi uvek čekamo nešto - rekao je Kresović.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je cilj Zapada "velika Albanija" i "velika Hrvatska", ali i da je zbog toga Evropa izdata i prodata.

- Albanski lobi je jedan od najjačih u Evropi. Mi moramo da prepoznamo štetne sadržaje koji su usmereni protiv nas. Albanska mafija, država i njihovi prijatelji sa Zapada imaju za cilj da postoji "velika Albanija" i "velika Hrvatska". Mi smo slobodarski narod u okruženju negativnih interesa. Autošovinisti zajedno sa onima koji nas pritiskaju, deluju iz iste kuhinje. Nacionalni identitet se čuva kroz nacionalnu svest, ako toga nema dolaze autošovinisti i ekstremne grupacije. Nacionalna svest se podiže od vrtića. Evropa je već izdata i prodata - zaključio je Kresović.