Autor: Informer.rs

19.06.2024.

12:52

Foto: Tanja Andric

TV

Bolesno! Deca odlepila za užasnim Tik-Tok trendom - stavljaju na sebe filtere ubijenih u "Ribnikaru"! (VIDEO)

Bojana Stanković, direktorka fondacije "Bezbednost dece na internetu", ističe da deca u modernom dobu imaju sve više problem sa empatijom i agresijom.

- Ovo je bolestan trend koji se dešava, a deca imaju veliki nedostatak empatije. Ovo je problem modernog digitalnog doba. TikTok je jedna od najposećenijih mreža na svetu i dizajnirana je da deci drži pažnju. Najopasniji je uzrast do 10 godina, jer nisu dovoljno razvijeni i svesni. Iz minuta u minut imamo nove informacije kako možemo koristiti neku aplikaciju. Tamo gde se ne razvija empatija, razvija se agresija, sve više dece je agresivno. Porodica je i dalje najvažnija institucija koja utiče na razvoj dece - rekla je Stanković.

Informer

Dejan Radenković, kriminolog, ističe da visokotehnološki kriminal radi na slučaju filtera na TikToku, ali i apeluje roditelje na oprez.

- Može da se stane zloupotrebi interneta, a odeljenje za visokotehnološki kriminal radi na slučaju intezivno. Ući ćemo u trag deci koja su pravila filtere sa poginulom decom iz "Ribnikara" i svi akteri će biti procesuirani, jer izazivaju paniku. Roditelji se sve manje bave decom i to opterećuje društvo. Treba uputiti apel roditeljima da pripaze šta njihova deca rade na internetu - kazao je Radenković.