Autor: Informer.rs

19.06.2024.

13:17

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Novi Hladni rat: Putin prikuplja nove saveznike, nuklearni rat "visi u vazduhu"!

Reditelj Ljubiša Ristić, ističe da geopolitička situacija počinje da liči na novi Hladni rat, ali i da Rusija pravi savez sa Severnom Korejom.

- Čuveni član pet NATO pakta kaže ako je neko napao članicu, sve zemlje će da reaguju. Slično važi i za to ako neko napadne Rusiju, reagovaće i njeni saveznici, jer Putin drži nuklearni kišobran. Kina, Severna Koreja i Rusija čine trougao koji je privukao pažnju svojom vojnom saradnjom. Otvara se nešto što liči na Hladni rat, ali tada su bile samo dve velike sile. Mi više nemamo Istočni i Zapadni blok, sa jedne strane su zemlje koje kontroliše SAD, a sa druge strane zemlje koje su najveće na svetu i nezavisne su ali opet u savezu - rekao je Ristić.

Informer

Gost Info jutra dodaje i da se Severna Koreja vojno razvija, ali i kaže da je nuklearna pretnja uspostavljanje ravnoteže straha.

- Amerikanci žele da pokrenu spremnost nuklearnog oružja. Južna Koreja je postala ekonomski magnat, a Severna Koreja je po zapadnoj propagandi ostala nerazvijena, ali je uz pomoć Rusije i Kine, Severna Koreja postala bitan faktor. Poslednjih 70 godina, nuklearna pretnja je bila uspostavljena ravnoteža straha i ponovo je ista priča i isti mehanizam. Nuklearna pretnja je bila stalno u vazduhu, ali se razvijao i otpor prema tome. Danas jedna bomba ima 1000 puta veću snagu od Hirošime i Nagasakija i svi su svesni toga - zaključio je Ristić.