Autor: Informer.rs

20.06.2024.

08:50

Foto: Tanja Andric

TV

Rusija sprema žestok odgovor za Zapad! NATO drhti od moćnog saveza Putina i Kima! (VIDEO)

Novinar Drago Delić, ističe da je Putinova poseta uticala na jedinstvo Zapada, ali i da je ruski predsednik ojačao poziciju na Istoku.

- Zapad gleda na ovaj susret sa opreznošću, a i zbog toga jer su doživeli krah na konferenciji u Švajcarskoj. Makron je promovisao slanje vojnika u Ukrajinu, što je suprotan efekat konferencije koja je bila o miru. Putin je posetio Severnu Koreju, što je uticalo na jedinstvo Zapada. Putin je ojačao svoju poziciju na dalekom Istoku. Severna Koreja je nuklearna sila i ima razvijenu vojnu industriju - rekao je Delić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da će uslediti žestok odgovor ukoliko Rusija bude napadnuta, ali i da je NATO spremio odgovor na savez Severne Koreje i Rusije.

- Ne daj Bože da dođe do toga da se gađa teritorija u Rusiji, jer bi stigao žestok odgovor i cela Evropa bi propatila zbog nesmotrenih poteza pojedinih lidera. Melonijeva je postala jedna od vrućih glava Evrope i sve te priče nemaju nikakvu snagu. Severna Koreja ima odličan položaj za Rusiju. NATO je najavio odgovor na partnerstvo Severne Koreje i Rusije. Ni Japanu ni Južnoj Koreji ne odgovara novo uvlačenje u sukob - objasio je Delić.