Autor: Informer.rs

21.06.2024.

16:33

Foto: Zoran Sinko

TV

Svi pokušaji integracije naroda na Balkanu su bili neuspešni! Ovde su se dešavala najveća krvoprolića u oba svetska rata! (VIDEO)

Nadoveza ukazuje na potrebu za povećanim ulaganjima u energetski sektor.

- Mi nismo ozbiljno shvatili Vučićeve priče o povećanoj potrošnji energenata. Mi moramo smanjiti javni sektor. Svi će morati da se pomire s tim. Moramo više da uložimo u energente. Energija se mora akumulirati, kao rezerve u domaćinstvu. Mora se povećavati proizvodnja. Nove hidrocentrale na Dunavu i gde je moguće, na Drini  - rekao je Nadoveza za Informer.

Informer

Branko Nadoveza

On je komentarisao i međusobne odnose zemalja na Balkanu.

- Ja sam se dosta bavio novijom istorijom Balkana. Dezintegrativni faktori su jači od integrativnih na Balkanu. Imamo istorijske, verske, nacionalne i kulturološke razlike koje nam ne omogućavaju integraciju svih naroda. Svi pokušaji su bili neuspešni. Istorija je prepuna zločina i to se nikada ne može zanemariti. Mi smo se samo branili. Ja ne osuđujem devedesete niti lično Slobodana Miloševića. U Bosni i Hercegovini apsolutno Republiku Srpsku ne doživljavaju kao državu. Oni svoje političke ciljeve programiraju prema prošlosti. Velike sile imaju neke svoje ciljeve. Oni smatraju da Bosna i Hercegovina, ovako kako je uređena prema Dejtonskom sporazumu, ne može da ulazi u evrointegracije. Ovo područje je, geografski, centar sveta. Sve velike religije su se ovde ukrštale. Imamo i brojne etničke grupe. Ovo je područje gde je vrlo lako potpaliti fitilj. Ovde su se dešavala najveća krvoprolića u oba svetska rata - poručio je Nadoveza.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: