22.06.2024.

10:35

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

Šolakovi mediji Hram Svetog Save uporedili sa mečkom na vašaru! Kolumnista "Danasa" nazvao srpsku svetinju glomaznom bogomoljom! (VIDEO)

Potpredsednica SRS Vjerica Radeta istakla je da ovo nije prvi put da tajkunske novine napadaju sve srpsko.

Informer

Vjerica Radeta

-"Danas" su zaista novine koje rade apsolutno protiv države, protiv vlasti, protiv srpskih nacionalnih interesa, a stigli su i do srpske pravoslavne crkve. Gruhonjić je počeo javno. Oni su videli da se njemu ništa nije desilo. On je raspirivao versku i nacionalnu mržnju. To je krivično delo zbog koga on nije otišao u zatvor. Oni vide da može da se udara po srpskoj pravoslavnoj crkvi. Smeta im Hram Svetog Save, ponos svakog pravoslavnog Srbina. Dokle će oni da idu? Oni nemaju granicu, ali nadležni organi moraju konačno da se probude. Ne mogu da ne pomenem tog Gruhonjića! On je neko ko obarazuje mlade ljude, studente i nije čudno što mi posle toga imamo nekakve nevladine organizacije. On ih uči kako treba mrzeti Srbiju. Na taj način se mora gledati delovanje Gruhonjića, "Danasa", Nove i tako dalje. Ja jesam vernik, ali neću ja da brinem o duši Nikole Krstića. Svi oni će jednoga dana doći na božji sud. A sada treba ovozemaljsko tužilaštvo da se pobrine za ovakve njihove izjave- rekla je Vjerica Radeta.

Narodni poslanik Dejan Bulatović istakao je da je ovaj tekst izašao baš uoči velikog pravoslavnog praznika Duhovi.

Informer

Dejan Bulatović

-Ta mržnja datira još od vereme Turaka jer su Turci spalili mošti Svetoga Save. Baš na tom mestu je nikao Hram Svetog Save. Da biste pisali o Svetom Savi i Hramu, morate bar malo da volite Srbiju i naš narod i da poštujete ono što su Srbija i Srbi dali. Sveti Sava je temelj srpskog školstva. Sveti Sava je krsna slava svakog Srbina. On je rodootac srpskog roda. Ovo je mnogo gore od govora mržnje, ovo je bogohuljenje. Ti huliš na veru. To je taj duh Marinike Tepić. Potpuno se slažem da oni treba krivično da odgovaraju. Opozicija svakodnevno krši zakon, krši Ustav, i oni moraju da stanu pred lice pravde. Kada pravoslavni hrišćanin ovo pročita, on se sablazni. Ovde je sve dozvoljeno. Tome mora da se stane na put. Najvažnije je da narod sada vidi da isplivava sav taj šljam- rekao je Dejan Bulatović.

Celu emisiju pogldajte u videu ispod: