22.06.2024.

13:16

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

Srbija uspešno žonglira između istoka i zapada! Samit u Švajcarskoj je obično okupljanje za podršku Ukrajini! (VIDEO)

Politički analitičar Miloš Laban potrvdio je da je istina da Srbija žonglira između istoka i zapada i to vrlo uspešno.

Informer

Miloš Laban

-Zapad nije zadovoljan nekim našim potezima. Naša pozicija je takva da budemo neutralni. U ovom trenutku to je veliki uspeh. Od početka sam se bavio informatikom i bavio se problemom društvenih mreža. Ja dosta cenim tu propagandu i mislim da ona ima veliki uticaj na javno mnjenje. Važnost Tvritera je u tome kada su predsedniku Amerike ukinuli nalog. On je shvatio da on mora da bira način i temu kako će se obratiti. Ipak, Tviter je kupio Ilon Mask i ukinuo je tu cenzuru koja je vladala, a koja se nije videla. Koristim priliku da čestitam novinarki Branki Lazić njen prilog koji je baš pogodio u sam centar. Samit u Švajcarskoj  održan je bez ključnih zemalja. Ni Kina ni Indija se tu nisu upecale. Mnogi su odbili da dođu. Donald Tramp je lepo i duhovito rekao: kad god Zelenski dođe u posetu Americi, uzme nam 60 miliona dolara. On je iskazao suštinu priče. Amerika ima poslovicu koja je ključna: nema ništa uspešnije od uspeha. Ukrajina je imala svoju šansu i nije je iskoristila- rekao je Miloš  Laban. 

Stručnjak za bezbednost Ivan Miletić kometnarisao je samit u Švajcarskoj i rekao da on nije doneo nikakva istinska rešenja za kraj rata.

Informer

Ivan Miletić

-Ceo samit je napravljen kao podrška Ukrajini, a ne za nalaženje mirnog rešenja. Oni su igrali na priču suvereniteta i teritorijalnog integriteta i tu su uspeli da pridobiju zemlje. Rusija onda ima odgovor, gde su oni krenuli da prave alternativni odbrambeni savez. Vidimo slučaj sa Severnom Korejom. Oni vide da tu dolazi do zaoštravanja sukoba. Kada budemo znali rezultate izbora u Americi, krenuće sasvim drugačija politika Rusije prema Zapadu- rekao je Miletić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: