Autor: Informer.rs

25.06.2024.

09:52

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Kurti živi u svojoj fantaziji! Cilj mu je ujedinjenje sa Albanijom i totalno uništenje Srba! (VIDEO)

Milovan Drecun, narodni poslanik, kaže da su Albanci jedinstveni u tome da KiM bude nezavisna država i da Kurti sve nadoknađuje antisrpskom politikom. 

- Koliko god da postoje neke političke razlike, Albanci su jedinstveni u tome da Kosovo bude nezavisna država, a kasnije ujedinjena sa Albanijom. Oni imaju taj strateški cilj kao nacija da budu ujedinjeni. Imaju antisrpsku mržnju i netrepeljivost prema Srbima. Aljbin Kurti sve što ne uradi na ekonomskom standardu, nadoknadi antisrpskom politikom i dobije podršku mladih Albanaca - rekao je Drecun.

Informer

Milovan Drecun

On dodaje i da Kurti želi da realizuje svoje velikoalbanske ciljeve.

- Kurti ima određenu snagu, ako već može da blokira dijalog i realizuje albanske ciljeve. OVK su bile grupice koje su delovale samostalno i izbegavali su otvaranje arhiva mnogih ubijenih Srba, ali i Albanaca. Oni kao žele da se reši pitanje nestalih Srba, a to u praksi nije tako. Pitanje je šta je cilj sastanka i dijaloga, mislim da je u cilju jačanja ukidanja sankcija zbog krize koju je izazvao Kurti. Želi da se prizna tzv. Kosovo bez ZSO - zaključio je Drecun.