Autor: Informer.rs

25.06.2024.

12:36

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Ko ne zna za strah, taj ide napred! Đurovski: Piksijeva taktika je previše ofanzivna, treba nam Milinković Savić protiv Danske! (VIDEO)

Dragoslav Stepanović, bivši fudbaler, ističe da kad se Srbin zainati, teško može neko da ga pobedi i da tako treba da se pristupi utakmici protiv Danske. 

- Danas smo svi potrebni reprezentaciji. Vučić se borio u UN protiv celog sveta, a mi moramo tako da se borimo, jer smatram da i Piksi ima taj gen pobede. Kad se Srbin zainati, teško može neko da nas pobedi. Na ovakvim utakmicama se rađaju šampioni. Morali smo da napadnemo Engleze u prvom poluvremenu. Na kraju krajeva odlučuje se sve na terenu, ja sam uvek gurao svoj najbolji i najuigraniji tim - rekao je Stepanović.

Bivši fudbaler i trener Boško Đurovski, kaže da svi imaju pravo da komentarišu reprezentaciju, ali ti da negativni komentari utiču na igrače.

- Ko ne zna za strah, taj ide napred. Fudbal je javna stvar i pitanje cele nacije i imamo pravo svi da komentarišemo i to je tako. Smatram da ne remeti sve igrače to, ali pojedince dotiču negativni komentari. Mislim da ambijent može da poremeti, posebno mladog igrača i to u eri društvenih mreža. Neka Piksi gurne u vatru i mlade igrače - rekao je Đurovski.

Informer

On dodaje i da je Piksijeva taktika ultra-ofanzivna, ali i smatra da protiv Danske treba da igra Milinković-Savić.

- Smatram da je ovaj Piksijev stil ultra-ofanzivan. Krila su nam na strani i oni su ofanzifni. Golovi koje smo primali su u prostorima u kojima trebaju da budu krila uslovno rečeno. Kritikovao sam taktički segment. Moramo da pokažemo karakter i mi prvi da napadnemo. Mladi igrači će igratir pre Sergeja Milinkovića-Savića, ali bih u ovoj utakmici igrao na iskustvo i na Gudelja i Savića - zaključio je Đurovski.