Autor: Informer.rs

25.06.2024.

20:57

Foto: Tanja Andric

TV

Ne znamo dovoljno o litijumu da bi ga se tek tako odrekli! Ideja o Mostu na Adi je takođe dočekana "na nož"! (VIDEO)

Gogić navodi da obeshrabruje činjenica da Srbija ne može da utiče na dešavanja u Gazi i Ukrajini.

- Ovde su nuklearne sile uključene u te sukobe. Možemo samo da vodimo mudru politiku i da se ne svrstavamo ni na jednu stranu. Mi se nalazimo u jednom delikatnom trenutku i geopolitičkom položaju. Pokušaj da se izbalansira je naša politika. Vredno je poštovanja to u kolikoj meri mi uspevamo da izbalansiramo i imamo dobre odnose sa oba bloka - istakao je.

Informer

Ognjen Gogić

Politikolog se dotakao i ideje o potencijalnoj eksploataciji litijuma u Srbiji koja je negativno dočekana od strane dela političara i naroda u državi.

- Kada je građen Most na Adi, ta priča je dočekana na nož. Beograd na vodi takođe. Grupa "Ne davimo Beograd" je sad promenila ime jer niko više ne strahuje od toga da će Beograd biti potopljen. Treba da damo šansu i da saslušamo o čemu se radi kad je u pitanju litijum. Ukoliko je on opasan, opasan je po sve nas, a ukoliko nije i donosi ekonomsku korist, uživaćemo svi mi, vlast i opozicija. Zasad se malo zna o tome. Kad je nešto nedovoljno istraženo, ne možete da znate da li je dobro ili loše. Retko koja zemlja bi se tek tako odrekla prirodnog bogatstva koje ima, a da ne zna na čemu je s tim. Prelazak na električna vozila je globalan trend i mi kaskamo za tim - kaže Gogić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: