Autor: Informer.rs

29.06.2024.

17:38

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

Država će eliminisati sve ekstremističke grupe! Žena vehabije ključna u istrazi protiv lanca islamista! (VIDEO)

Milana Vuković iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je žena nadača ključna u istrazi.

- Ovo je jedan ozbiljan destruktivni događaj. Ministar je dao crveno upozorenje, a građani se ne osećaju bezbedno. Pojedinac je pokušao ubistvo službenog lica i on ima određenu pozadinu i nije stabilan i destruktivan je. Službe moraju da nađu njegovu suprugu, jer je ona ključna - rekla je ona.

Slobodan Dimitrijević, Srpsko-ruski pokret, objašnjava da državne službe moraju da obrate pažnju na vehabije i eliminiše sve oblike terorizma.

- Ovo je bezuman čin i akt i ne znamo šta je napadač hteo da postigne ovim. Službe moraju da otkriju povezanost sa vehabijskim grupama iz Novog Pazara, sa KiM i iz Bosne. Moramo da imamo ozbiljan pristup i da eliminišemo sve oblike terorizma. Nema potrebe za teškim intervencijama. Mislim da je ovaj terorista zalutao i imao problema sa sobom. Svi ovi događaji su za osudu. Smatram da policija treba da bude prisutna - kazao je Dimitrijević.

Informer

Marko Lakić, novinar Politike ističe da država mora da obrati pažnju na teroriste i vehabije koje delaju po regionu.

- Novi Pazar je posebna sredina i nalazi se između Kosova i Metohije i Bosni i Hercegovini. Osetljivo je područije, jer bi Kurti podržao svakog teroristu koji želi da naudi Srbiji. Bio sam u izraelskoj ambasadi i to je prava tvrđava. Regrutovali su ovog čoveka koji se konvertovao i vehabije su veoma opasne jer su sekta. Srbija mora da postupi problemu pažljivo, jer videli smo šta se dešava u Rusiji. Država ne može da ima tolerancije prema terorizmu - rekao je Lakić.

Informer

Aleksandar Nikolić, počasni konzul u Tel Avivu, ističe da su izraelski mediji preneli vest o napadu, ali i da Srbija dobija podrške sa svih strana.

Negde oko 14 časova po lokalnom vremenu, izraelski mediji su počeli da izveštavaju o napadu na izraelsku ambasadu i preneli su reči ministra Dačića i izraelskog ambasadora. Podrška za Srbiju je stigla sa svih strana i svi veruju našim bezbednosti službama. Poruka je da uživamo visok stepen poverenja u naše snage sigurnosti - objasnio je on.