Autor: Informer.rs

29.06.2024.

19:43

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

Strane agenture uplele prste u teroristički akt! Srbija i Rusija u opasnosti od radikalnog ekstremizma! (VIDEO)

Avram Izrael, inženjer, navodi da je radikalni ekstremizam usmeren protiv Izraela i Srbije.

- Ovo je čin ekstremnog radikalizma i ovo je napad na Jevreje i Izrael. Takođe je uticalo i protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Terorista, kovertit iz Srbije, pokušao je da probije prstenove bezbednosti u ambasadi. Smatram da je poruka da se uzdrma Srbija i građani, ali i oživi radikalni ekstremizam. Radikalni ekstremizam ne poznaje granice. Teško je zaustaviti radikalni ekstremizam, videli smo skori napad u Rusiji - objasnio je Izrael.

Vesna Pešić, izdavač, kaže da je moguće da su strane strukture umešane u napad, kao i da je ovaj akt trebao da izazove paniku i destabilizaciju Srbije.

- Srećom Miloš žandarm je reagovao na vreme i uklonio napadača. Vrlo je zanimljivo i moguća je simbolika samostrela. Danas se dogodio jedan čin koji ima puno aspekata. Svakako da strani političari imaju uticaj na sve što se događa. Pokušaj terorističkog akta nije uspeo da izazove onaj efekat koji je trebao da izazove strah i paniku. Druga posledica je da se Srbija prikaže kao nestabilna zemlja u kojoj je moguće izvršiti teroristički napad, a svi znamo da su manjine poštovane u Srbiji - kazala je Pešić.

Informer

Dragoslav Bokan, iz Instituta za nacionalnu strategiju, kaže da se Srbija nalazi na osetljivom terenu i su na Balkanu prisutni otpadnici i izdajnici svih vrsta.

- Najosetljiviji tereni za teroriste su trenutno Srbija i Rusija. Scene kao iz filmova su se dogodile u Beogradu, kada su policajci sa dugim cevima raspoređeni po Beogradu. Užasno je da je jedan Miloš napao drugog Miloša. Žandarm se junački borio i zaslužio je orden. Drugi Miloš se našau lavirintu terorizma kada je primio drugu veru i uzeo drugo ime Sabahudin. Goran Pavlović je sličan slučaj gde je prešao iz agresivnog koda prešao u islam ne zbog vere, već zbog srbofobije. Oni su otpadnici i izdajnici svih vrsta koji su prisutni na Balkanu. Rodoljublje i nacionalizam može da spasi Srbiju - rekao je Bokan.

Informer

Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam, navodi da vehabije i muslimanska braća vrbuju dezorjentisane mlade ljude.

- Terorizam je radikalni koncept. Vehabije su ciljna baza u koje ulaze tajne službe i muslimanska braća. Teroristički akt je uvek specijalna operacija. Vrbuju decu koja su dezojrentisana i zadoje ih radikalnim ekstremizmom. Ne treba potceniti delovanje vehabijskih mreža u Srbiji i Beogradu. Muslimanska braća imaju velike centre u Velikoj Britaniji, Turskoj i Kataru. Vrbovali su ljude u Mladenovcu - kazao je Galijašević.